Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δήμος Ζίτσας κατά ΔΕΔΔΗΕ για τον υποσταθμό Ελεούσας

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ζίτσας κατά ΔΕΔΔΗΕ για τον υποσταθμό Ελεούσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/11/2020, 16:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο υποσταθμός της ΔΕΗ στην Ελεούσα δεν πρόκειται να μετακινηθεί προσεχώς, όπως ενημέρωσε το βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, απαντώντας σε σχετική του ερώτηση.

Με αφορμή την επαναφορά του θέματος στο προσκήνιο, ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με δήλωσή του αφήνει αιχμές προς τον ΔΕΔΔΗΕ, για τη «σπουδή» των υπευθύνων του να προχωρήσουν πριν από ένα χρόνο στις διαδικασίες για αδειοδότηση του σταθμού.

Παρεμπιπτόντως, η περιβαλλοντική αδειοδότηση έγινε από την Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ, στο έγγραφο με το οποίο απάντησε ο κ. Χατζηδάκης στον κ. Καλογιάννη, αναφέρει ότι οι μετρήσεις που έγιναν στην περιοχή ήταν φυσιολογικές.


Ο Δήμος Ζίτσας ωστόσο, ζητάει τη μετεγκατάσταση του σταθμού εδώ και εννιά χρόνια, σε χώρο που βρίσκεται στις όμορες κοινότητες Βουνοπλαγιάς και Ζωοδόχου.

Ειδικά για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ο κ. Πλιάκος ζητάει από τον ΔΕΔΔΗΕ «για να γίνει πιστευτός ας τις δώσει στη δημοσιότητα μιας και σε εμάς ουδέποτε έχουν κοινοποιηθεί» τις σχετικές μετρήσεις.

Τέλος, ο δήμαρχος Ζίτσας συνιστά στον ΔΕΔΔΗΕ «να επανασχεδιάσει το σχέδιο ανάπτυξης του δικτύου του και να λάβει σοβαρά υπόψη την πρόταση του Δήμου Ζίτσας για μετεγκατάσταση του Υποσταθμού καθώς θα καταφέρει αφενός να αμβλύνει τις αντιδράσεις που εγείρονται λόγω περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αφετέρου να ξεπεράσει τα προβλήματα   που δημιουργούνται λόγω του κορεσμένου δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν ως αποτέλεσμα να μη μπορούν οι επιχειρήσεις στη ΒΙ.ΠΕ. να επενδύσουν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ώστε να είναι ενεργειακά αυτόνομες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back