Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 3-06-2021, 19:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε επιδότηση εισιτηρίου του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προχωρά από τα μέσα Ιουνίου ο Δήμος Ζίτσας. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τους όρους της σύμβασης μεταξύ Δήμου και της ανώνυμης εταιρίας του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Με τη σύμβαση αυτή, έρχονται μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων αλλά και, για πρώτη φορά, κάποιες δωρεάν μετακινήσεις για τους κατοίκους των απομακρυσμένων οικισμών σε συγκεκριμένους προορισμούς. Θα υπάρχουν δωρεάν δρομολόγια δύο φορές το μήνα για τις μετακινήσεις των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Μολοσσών στο Κέντρο Υγείας Βουτσαρά και των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης στις υπηρεσίες του Δήμου στην Κοινότητα Μεταμόρφωσης.

Όσον αφορά τα μειωμένα εισιτήρια, αυτά θα ισχύουν σε δύο διαδρομές τις καθημερινές για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων.

Ειδικότερα, λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ θα πραγματοποιούν:

-Με επιδότηση εισιτηρίου εβδομαδιαία δρομολόγια, εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών. Ένα δρομολόγιο από Ιωάννινα-Μεταμόρφωση-Ιωάννινα με έναρξη στις 05:30 και επιστροφή στις 06:35 και ένα δρομολόγιο από Ιωάννινα-Ζίτσα-Ιωάννινα με έναρξη στις 15:15 και επιστροφή στις 16:00.

β) Χωρίς την καταβολή κόμιστρου τέσσερα δρομολόγια, τα οποία θα εκτελούνται μία φορά το μήνα ή δύο ανάλογα με τις απαιτήσεις και θα εξυπηρετούν την ενδοδημοτική μεταφορά δημοτών στις κάτωθι διαδρομές:

ι)Ιωάννινα-Δεσποτικό-Αετόπετρα-Φωτεινό-Γρανιτσοπούλα –Εκκλησοχώρι-Κ.Υ Βουτσαρά και αντίστροφα.

ιι) Ιωάννινα -Πολύδωρο-Ραδοβίζι-Βερενίκη-Δοβλά-Φτέρη-Ζάλογγο-Κ.Υ. Βουτσαρά και αντίστροφα.

ιιι) Ιωάννινα-Λάλιζα-Ζόργιανη-Χίνκα-Γουργιάνιστα-Κούρεντα-Κ.Υ. Βουτσαρά και αντίστροφα.

iv) Ιωάννινα-Βατατάδες-Βλαχάτανο- Λιγοψά- Γαβρισιοί- Πετσάλι- Ασφάκα-Καρυές και αντίστροφα.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa