ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δήμος Ζίτσας: «Διαχείριση απορριμμάτων στους Δήμους»

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ζίτσας: «Διαχείριση απορριμμάτων στους Δήμους»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2023, 18:15
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος ενημερώνει ότι λειτουργεί πλέον ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Ζίτσας , λέγοντας ότι «διαψεύδονται έτσι, όσοι  επικαλούνται πως χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό και υψηλό κόστος». Ο κ. Πλιάκος δεν έχασε την ευκαιρία να καταφερθεί ξανά κατά του Α.Σ.Δ.Σ.Α. Περιφέρειας Ηπείρου, φέρνοντας το παράδειγμα τις αξιώσεις του Δήμου Αρταίων για αποζημιώσεις.

Κατά τον κ. Πλιάκο, αυτό αποδεικνύει «πως η λειτουργία του Συνδέσμου μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργεί και όχι να διευκολύνει» και ζητάει να καταργηθεί και να παραμείνει η διαχείριση των απορριμμάτων στους Δήμους.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο Δήμος ενημερώνει ότι σε τμήμα της Ελεούσας επεκτάθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου (με LNG). Ο κ. Πλιάκος, στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ζίτσας, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι εργασίες γίνονται από το ύψος της Φανερωμένης στην παλιά εθνική Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας έως τον κόμβο της πλατείας δημαρχείου στην Ελεούσα.

 Η δημοτική αρχή Ζίτσας έχει ζητήσει από τα στελέχη της ΔΕΔΑ να συμπεριλάβουν στο σχεδιασμό τη δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου  των οικισμών  (Ελεούσας, Βουνοπλαγιάς, Αμπελακίων, Γαρδικίου, Ζωοδόχου) απ’ όπου θα διέρχεται το δίκτυο, καθώς και των ενεργοβόρων επιχειρήσεων (μεγάλες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις ).    

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back