ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δήμος Ζαγορίου: «Προσχήματα της ΔΕΗ για τους στύλους»

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ζαγορίου: «Προσχήματα της ΔΕΗ για τους στύλους»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/06/2019, 17:14
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος στήριξης των δασεργατών και συνεταιρισμών του Ζαγορίου για το πρόβλημα που προέκυψε με τη μη απορρόφηση από τη ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ) των ξύλινων στύλων που παράγονται από τα δάση της περιοχής, προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο Ζαγορίου στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίασή του την Τετάρτη 12 Ιουνίου.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Βασίλης Σπύρου περιέγραψε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με αφορμή τη στάση της ΔΕΗ, η οποία επικαλείται θέμα ποιότητας  των εγχώριων στύλων και προμηθεύεται τις μεγαλύτερες ποσότητες από σκανδιναβικές χώρες. Ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις (παρέμβαση περιφερειάρχη και σύσκεψη την περασμένη Δευτέρα στην Περιφέρεια με τους συνεταιρισμούς) και σημείωσε ότι, δεδομένου οι δασοκτήμονες κοινότητες στο Ζαγόρι είναι πολλές, ο Δήμος έχει μεριμνήσει για τη στήριξη των δασεργατών και των συνεταιρισμών τους με την εκπόνηση των αναγκαίων διαχειριστικών μελετών και έργων-παρεμβάσεων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.  Προς την κατεύθυνση της στήριξης των δασεργατών, ακολούθησε το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, στο οποίο επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος «θεωρεί αδιανόητο να μένει στα αζήτητα η τοπική παραγωγή με διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες και να γίνονται μόνο εισαγωγές για τις ανάγκες της ΔΕΗ», καλώντας την πολιτεία να βρει λύση.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο κ. Σπύρου συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Γιώργο Σουκουβέλο και όλους τους επανεκλεγέντες ή νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους.


*Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back