Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δήμος-Ύπατη Αρμοστεία, συνεργασία

Εικόνα του άρθρου Δήμος-Ύπατη Αρμοστεία, συνεργασία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/05/2020, 20:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα σημαντικό βήμα για την ένταξη των προσφυγικών πληθυσμών έκανε ο Δήμος Ιωαννιτών, με το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο  αντιπρόσωπος του ύπατου αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία προβλέψει την παροχή τεχνικών συμβουλών για θέματα ένταξης, της προστασίας, της νομοθεσίας για τους πρόσφυγες, της άτυπης εκπαίδευσης και της επικοινωνίας με τις κοινότητες, καθώς στήριξη σε ζητήματα συντονισμού, ανάπτυξης προγραμμάτων και δραστηριοτήτων άντλησης πόρων.

Ο Δήμος Ιωαννιτών είναι μόλις ο τέταρτος ελληνικός που υπογράφει τη συμφωνία, μετά την Αθήνα, τη Λειβαδιά και τη Σύμη, σε μια εποχή που βρίθει από αντιπροσφυγικές πολιτικές και εξάρσεις.

Ο κ. Ελισάφ τόνισε στις δηλώσεις του ότι «ο Δήμος Ιωαννιτών είχε διαχρονικά μια ιδιαίτερα εποικοδομητική σχέση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει ενισχυθεί και επισφραγίζεται σήμερα με την υπογραφή του Μνημονίου, μέσω του οποίου θα αναζητήσουμε νέους τρόπους στην επίλυση προβλημάτων που αφορούν το προσφυγικό».

Ο κ. Λεκλέρκ είπε μεταξύ άλλων ότι «ο Δήμος Ιωαννιτών αποτελεί πρότυπο για πολλές άλλες πόλεις στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, στον τομέα της υποδοχής προσφύγων. Οι πρόσφυγες που βρίσκονται  στα Ιωάννινα, απολαμβάνουν τη φιλοξενία της τοπικής κοινότητας. Μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας επιδιώκουμε να ενδυναμώσουμε τις καλές πρακτικές που ήδη εφαρμόζονται». Παράλληλα, υπενθύμισε ότι «όλοι είμαστε άνθρωποι εξίσου ευάλωτοι μπροστά στην πανδημία του Covid – 19, ο οποίος δεν κάνει διακρίσεις».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back