ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δήμος Μετσόβου-ομοσπονδία πινγκ πονγκ σημειώσατε «1»

Εικόνα του άρθρου Δήμος Μετσόβου-ομοσπονδία πινγκ πονγκ σημειώσατε «1»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/03/2020, 18:46
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το Πανελλήνιο Ανοιχτό Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Μέτσοβο 2020 είχε προκηρυχθεί για το Μέτσοβο, το διήμερο 7-8 Μαρτίου, το προσεχές σαββατοκύριακο δηλαδή.

Το «φαινόμενο ντόμινο» αναβολών και ματαιώσεων λόγω κοροναϊού όμως, παρέσυρε και τη διοργάνωση, όχι χωρίς παρενέργειες.

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης έδωσε στη δημοσιότητα την αλληλογραφία με το δήμαρχο Κώστα Τζαφέα, καταλογίζοντάς του ότι πήρε μονομερή απόφαση.

Ο κ. Τζαφέας ενημέρωσε χτες, 5 Μαρτίου την ομοσπονδία ότι (επί λέξει) «μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με τη μετάδοση του ιού, κρίνουμε σκόπιμο για την προστασία των αθλούμενων και συνδοών, την αναβολή-μετάθεση του πρωταθλήματος για να προστατέψουμε την περαιτέρω εξάπλωσή του»

Η ομοσπονδία απάντησε ενοχλημένη, λέγοντας ότι σύμφωνα με τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «αρμόδιοι να κρίνουν την πραγματοποίηση ή όχι είναι οι αρμόδιοι υπουργοί» και ότι «σύμφωνα με τις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης δεν σταματάμε τη ζωή στη χώρα, δεν σπέρνουμε τον πανικό, δεν λαμβάνουμε προσωπικές αποφάσεις σε τόσο ευαίσθητα θέματα της κοινωνικής ζωής, περιφρουρούμε το ακμαίο ηθικό, είμαστε προσεκτικοί και συντεταγμένοι».

Μάλιστα, δήλωσε ότι «οι αγώνες θα διεξαχθούν λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης που επιβάλλονται από όλους τους συναρμόδιους όπως οφείλουμε να πράξουμε».

Ο Δήμος Μετσόβου απάντησε εκ νέου, λέγοντας ότι δεν προλαβαίνει να απολυμάνει τους χώρους. «Κατόπιν τούτων εμμένουμε στη θέση μας για μεταβολή της ημερομηνίας των αγώνων σας σε κάθε άλλη περίπτωση την ευθύνη διεξαγωγής τους φέρετε ακέραια εσείς έναντι αθλητών και συνοδών τους και της κοινωνίας του Μετσόβου».

Κατόπιν τούτων, η ομοσπονδία αποφάσισε να επιστρέψει όλα τα παράβολα συμμετοχής στα σωματεία ή να τα συμψηφίσει με αυτά για το ανοιχτό πρωτάθλημα που θα γίνει στο Δερβένι.

Όλος ο διάλογος είναι εδώ

ΣΧΟΛΙΑ
Τζαναρτι
Όταν ο δήμαρχος αποφασίζει μόνος του, υπεράνω ομοσπονδιών, υφυπουργού αθλητισμού και ΕΟΔΥ! Και μόλις μια ημέρα πριν την έναρξη των αγώνων. Η ανακοίνωση του βρήκε κάποιους αθλητές-συνοδούς στον δρόμο προς το Μέτσοβο ...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back