ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δήμος κατά... Αστυνομίας

Εικόνα του άρθρου Δήμος κατά... Αστυνομίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/08/2016, 16:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στους... πρόσφυγες στήριζε τις ελπίδες του ο δήμος Ιωαννιτών για να μην καταργηθεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επιμένει όμως στον σχεδιασμό του για ένα «αστυνομικό τμήμα σε κάθε δήμο» .

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, η δημοτική αρχή έρχεται για άλλη μια φορά να εκφράσει την αντίθεσή της στην κατάργηση του τμήματος Κατσικά - κάτι που είχε κάνει και αρκετούς μήνες πριν στις επαφές που είχε με την ηγεσία του υπουργείου.

Μάλιστα, η δημοτική αρχή είχε διαμηνύσει στο υπουργείο ότι είναι διατεθειμένη να στεγάσει δωρεάν το επίμαχο αστυνομικό τμήμα σε κτίριο του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά, προκειμένου να... απαλλάξει στην ηγεσία του υπουργείου από το άγχος των εξόδων και τη βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου της εξοικονόμησης πόρων. Με σημερινή του ανακοίνωση, το δημαρχείο κάνει δε γνωστό ότι ζητήθηκε εγγράφως δύο φορές από την Ελληνική Αστυνομία να δοθούν κατευθύνσεις για τη διαμόρφωση του προς παραχώρηση χώρου, ώστε να αναλάβει ο Δήμος με δικά του έξοδα την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών. Και τις δύο φορές, όπως σημειώνεται, δεν υπήρξε απάντηση.

Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι λόγω του προσφυγικού ζητήματος, υπήρξε η αίσθηση ότι ο αρχικός σχεδιασμός δεν θα προχωρούσε. «Παρά τους αρχικούς σχεδιασμούς για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, υπήρξε η αίσθηση πως τα νέα δεδομένα που διαμόρφωσε το προσφυγικό και η ύπαρξη του κέντρου προσφύγων στον Κατσικά, ήταν ένας επιπλέον λόγος -και μάλιστα ισχυρός- που λογικά θα έπρεπε να επιβάλλει την αλλαγή αυτού του σχεδιασμού» αναφέρει το δημαρχείο.

Η δημοτική αρχή κλείνει την παρέμβασή της ζητώντας από το υπουργείο να αναθεωρήσει την απόφασή του, έστω και την ύστατη στιγμή.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back