ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δήμος και κολλέγια: Όλα «καλώς καμωμένα»...

Εικόνα του άρθρου Δήμος και κολλέγια: Όλα «καλώς καμωμένα»...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2021, 13:37
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την προσωπική του εκδοχή έδωσε (όπως κάνει σχεδόν σε όλα τα θέματα) ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, για την άστοχη επιλογή της δημοτικής αρχής να συνδιοργανώσει εκδήλωση προβολής ενός ιδιωτικού κολλεγίου, τη στιγμή ακριβώς που υποτίθεται ότι συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το στηρίζει. Άστοχη, καθώς ένα από τα τμήματα με το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η Γεωπονική που δεν έχει εισακτέους, ελέω ΕΒΕ και αντιμετωπίζει πρόβλημα βιωσιμότητας.

Στη συνεδρίαση της 1ης του περασμένου Μαρτίου, ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης έλεγε στο δημοτικό συμβούλιο, ότι το ίδρυμα είναι σε κομβικό σημείο και προειδοποιούσε ότι μια από τις επικείμενες εξελίξεις θα επηρεάσει έμμεσα και την τοπική κοινωνία και οικονομία, καθώς ο αριθμός των φοιτητών-τριών θα μειωθεί.

Ο Δήμος λοιπόν, θεώρησε ότι η καλύτερη απάντηση σε μια τέτοια παρατήρηση, είναι να συνδιοργανώσει μια εκδήλωση προβολής μιας ιδιωτικής Γεωπονικής, στη φάση ακριβώς που το οικείo δημόσιο τμήμα δεν έχει φοιτητές,.

Ο δήμαρχος θεωρεί ότι αυτό είναι θεμιτό και λογικό και ότι ο ίδιος δεν φέρει κάποια ευθύνη.

Μάλιστα, υπερασπίστηκε το Perrotis College και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, λέγοντας ότι «έρχεται να δώσει υποτροφίες και κίνητρα στα δικά μας παιδιά» και συμπλήρωσε: «Το ότι υπηρέτησα το δημόσιο πανεπιστήμιο, το ότι ήμουν λειτουργός της δημόσιας υγείας, δεν σημαίνει ότι πυροβολώ την ιδιωτική εκπαίδευση (…) δεν είμαι εγώ υπεύθυνος γιατί η Γεωπονική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο τέως ΤΕΙ έγραψαν πολύ λίγο και έχει λίγες εγγραφές η σχολή, ούτε φταίει η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή γι αυτό».

Αυτά, ο κ. Ελισάφ τα απάντησε στον δημοτικό σύμβουλο της ΑΡΠΙ Χρήστο Πατσούρα. Θεώρησε μάλιστα ότι η κριτική που δέχθηκε αποτελείται από πράγματα «ετερόκλητα και μπαίνουν σε μια σαλάτα για να φαίνεται ότι κάτι λέμε».  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back