Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο. Γεροβασίλη: Υπέρ των αιτημάτων της Γεωπονικής Άρτας

Εικόνα του άρθρου Ο. Γεροβασίλη: Υπέρ των αιτημάτων της Γεωπονικής Άρτας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2023, 11:23
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Άρτα Όλγα Γεροβασίλη, αναφέρει σχετικά με τις κινητοποιήσεις στην Γεωπονική της Άρτας, ότι οι φοιτητές-τριες ζητούν το αυτονόητο: «Να στηριχθεί η σχολή τους και να αναγνωριστούν τα επαγγελματικά δικαιώματά τους».
Η κα Γεροβασίλη υπερασπίζεται τις αλλαγές που επέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανώτατη εκπαίδευση και τις αξιολογήσεις που έχουν περάσει τα τμήματα και κάνει κριτική και στον Γιώργο Στύλιο, υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή Άρτας: «Επιπρόσθετα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη -ειρήσθω εν παρόδω η Ν.Δ. είχε καταψηφίσει τη δημιουργία των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων και φυσικά ο τοπικός της βουλευτής τη Γεωπονική Σχολή στην Άρτα- είχε προγραμματίσει το Νοέμβριο του 2021 να συζητηθεί και να ψηφιστεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η νομοθετική ρύθμιση (υπουργική τροπολογία), με την οποία να επεκτείνεται το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος του γεωπόνου σε όλους τους πτυχιούχους των τμημάτων γεωπονικής κατεύθυνσης που λειτουργούν στα πανεπιστήμια της χώρας.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορούσε και την Γεωπονική Σχολή στην Άρτα. Όμως, η συγκεκριμένη τροπολογία περιλάμβανε εξίσου και την εξίσωση των ιδιωτικών κολεγίων, γεγονός το οποίο ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις, με τον υπουργό να αποσύρει τελικά την τροπολογία πριν την ψήφισή της στην ολομέλεια της Βουλής, καταδικάζοντας έτσι σε ομηρία φοιτητές που διδάσκονται μαθήματα ενός εγκεκριμένου πανεπιστημιακού προγράμματος, αλλά αρνούμενος να τους αναγνωρίσει τα αυτονόητα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Έκτοτε, υπήρξε μια συνεχής παρελκυστική κυβερνητική τακτική, που τελικά εξώθησε τους φοιτητές σε κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση του αυτονόητου».

Ζητάει τέλος, «ως τοπική κοινωνία να σταθούμε δίπλα στους φοιτητές του τμήματος Γεωπονίας της Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα και στα δίκαια αιτήματά τους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back