ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δήμος Ιωαννιτών: Έσονται σε παράταξη μια...

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ιωαννιτών: Έσονται σε παράταξη μια...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/04/2023, 17:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πολιτικό σχήμα που θα κυβερνήσει τον Δήμο Ιωαννιτών μέχρι το τέλος του χρόνου, θα είναι οι παρατάξεις Γιάννενα Νέα Εποχή του δημάρχου Δημήτρη Παπαγεωργίου, Γιάννενα Τώρα του προέδρου της ΔΕΥΑΙ Άρη Μπαρτζώκα, καθώς και οι τρεις ανεξάρτητοι (ναι, τρεις) σύμβουλοι, Γιάννης Αϊβατίδης, Αριστείδης Παππάς και Γιαννούλα Μαμακή.

Η κα Μαμακή, με την κοινή ανακοίνωση «συμπόρευσης» που έστειλε η δημαρχιακή παράταξη, ουσιαστικά δηλώνει την αποχώρησή της από την παράταξη του Νίκου Γκόντα, Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία, κάτι που είχε προμηνυθεί με τη συμμετοχή της στην εκλογή του νέου δημάρχου. Ο κ. Γκόντας είχε καταγγείλει τη διαδικασία ως μη σύννομη, αλλά το νομικό συμβούλιο του κράτους είχε άλλη άποψη.

Οι «συμπραχθέντες» ουσιαστικά προμηνύουν και εκλογική κάθοδο με «συμπόρευση προς μια νέα παράταξη». Κοινώς, ενώνονται.

«Οι δυο παρατάξεις και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννης Αϊβατίδης, Γιαννούλα Μαμακή και Αριστείδης Παππάς δεσμεύονται ότι θα συμπορευτούν σε μια ενιαία παράταξη και πως θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων της» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, η οποία είναι απότοκο της κοινής συνεδρίασης που έγινε χτες, 12 Απριλίου.

Στόχος της συνάντησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ήταν αφενός η αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας της δημοτικής αρχής, αφετέρου δε η ανάλυση των βέλτιστων πρακτικών συνέχισης της συνεργασίας ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου 2023».

Κατά τα λοιπά, οι συμπραττόμενοι-ες συμπεραίνουν ότι «όλα βαίνουν καλώς» και ότι «ύστερα από μακρά περίοδο εγκατάλειψης, η πόλη αλλάζει» και άλλα υπεραισιόδοξα, όπως ότι η πόλη των Ιωαννίνων «μετασχηματίζεαι ήδη σε ένα σύγχρονο αστικό ευρωπαϊκό κέντρο, φιλοδοξώντας να αλλάξει ριζικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της και τις προσλαμβάνουσες εντυπώσεις των επισκεπτών της, προωθώντας συγχρόνως μια στρατηγική ανάπτυξης και διαχείρισης της προβολής της πόλης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ενόψει εκλογών, αναμένονται και άλλες παρόμοιες ανακοινώσεις…

Σημειώνεται ότι είναι το πρώτο «σύμφωνο» που ανακοινώνει δημόσια η δημαρχιακή παράταξη. Το προηγούμενο, στο οποίο συμμετείχε και η παράταξη Γκόντα, η οποία περνάει πλέον στην αντιπολίτευση, υπάρχει, αλλά δεν έχει δημοσιευτεί. Κατατέθηκε πάντως στα πρακτικά του προ-προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι το νέο δημαρχιακό σχήμα έχει λιγότερους-ες συμβούλους από το προηγούμενο: 16 συνολικά, από 20 που αριθμούσε με την παράταξη Γκόντα. Σημειώνεται επίσης ότι ο πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Λυκογιώργος έχει αποστασιοποιηθεί από τη δημαρχιακή παράταξη, χωρίς ωστόσο να ανεξαρτητοποιηθεί επίσημα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back