Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δήμος για Λίμνη: «Μας ζητήθηκαν απόψεις»

Εικόνα του άρθρου Δήμος για Λίμνη: «Μας ζητήθηκαν απόψεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2019, 17:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

O Δήμος Ιωαννιτών έρχεται να διαψεύσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος Λίμνης Παμβώτιδας. Το υπουργείο με χτεσινή του ανακοίνωση υποστήριζε ότι η διαδικασία για το σχέδιο του Π.Δ. είναι πια τυπική και ότι το έγγραφο που έχει στα χέρια του ο Δήμος είναι έγγραφο απλής κοινοποίησης κι όχι έγγραφο κατάθεσης απόψεων.

Ο Δήμος έδωσε στη δημοσιότητα το επίμαχο έγγραφο, το οποίο διαβιβάζεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στην επιτροπή «Φύση 2000», στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. Στο ίδιο έγγραφο σημειώνεται στο τέλος: «Στους αποδέκτες στους οποίους κοινοποιείται το παρόν, διαβιβάζεται το συνημμένο, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους στο πλαίσιο της διαδικασίας που προβλέπεται…

Παρακαλούμε για τις απόψεις σας το συντομότερο δυνατόν και αν είναι εφικτό, μέχρι τις 3.7.2019».

Για τον Δήμο Ιωαννιτών, η παράγραφος αυτή σημαίνει σαφέστατα κατάθεση εκ μέρους του απόψεων επί του σχεδίου Π.Δ. μέχρι τις 3 Ιουλίου. Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας είχε εκφράσει την αντίδρασή του για το περιορισμένο χρονικό διάστημα κατάθεσης των απόψεων, δεδομένου ότι έχει ημερομηνία σύνταξης την 24η Ιουνίου.

Δείτε το έγγραφο εδώ.


* H φωτογραφία είναι του Θύμιου Μάντζιου


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back