Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος ελέγχεται για το τέλος ανεμογεννητριών

Εικόνα του άρθρου Δήμος ελέγχεται για το τέλος ανεμογεννητριών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/01/2022, 17:35
ΕΛΛΑΔΑ

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας με ανακοίνωσή της, ενημερώνει ότι μετά από διαχειριστικό έλεγχο σε Δήμο, για τη διάθεση των τελών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας σε τοπικές κοινότητες, διαπίστωσε ότι ένα πολύ μικρό ποσό κατέληξε σε αυτές.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι σε Δήμο, στην περιοχή του οποίου υπάρχουν ανεμογεννήτριες, κατά την περίοδο 2011-2018, διαπιστώθηκε ότι ενώ τα συνολικά έσοδα από το ειδικό τέλος Α.Π.Ε. ανέρχονταν στα 2.033.834,57 ευρώ, μόλις 93.759,53 ευρώ διατέθηκαν στις τοπικές κοινότητες, στις οποίες είχαν εγκατασταθεί Α.Π.Ε. για την εκτέλεση περιβαλλοντικών δράσεων, έργων τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικής υποστήριξης.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, διαπιστώθηκε επίσης η μη λανθασμένη απεικόνιση του ειδικού τέλους Α.Π.Ε. στους κωδικούς εσόδων των προϋπολογισμών που είχε ως αποτέλεσμα τη μη αξιοποίηση του συγκεκριμένου εσόδου. «Συγκεκριμένα, δεν αποτυπωνόταν στις εγγεγραμμένες πιστώσεις των τεχνικών προγραμμάτων, όπως αυτές εμφανίζονται στους προϋπολογισμούς του Δήμου, για εκτέλεση έργων με χρηματοδότηση από το ειδικό τέλος Α.Π.Ε., κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Όλο η ανακοίνωση της ΕΑΔ είναι εδώ

Η έκθεση διαβιβάστηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να συσχετισθεί με σχετική δικογραφία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back