Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Δήμος Αρταίων: μια δωρεά στο Νοσοκομείο

Εικόνα του άρθρου Δήμος Αρταίων: μια δωρεά στο Νοσοκομείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/11/2021, 12:00
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ένα σύγχρονο φορητό ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα απέκτησε το Νοσοκομείο Άρτας με τη σύμπραξη του Δήμου Αρταίων, πολιτών, φορέων και επιχειρηματιών.

Ο Δήμος Αρταίων, μετά από αίτημα του νοσοκομείου, είχε ζητήσει, κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, τη συνδρομή πολιτών, επιχειρήσεων κ.λπ. για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να αγοραστεί το εν λόγω μηχάνημα κόστους 40.000 ευρώ.

Χτες, έγινε η τελετή παράδοσης – παραλαβής του ιατρικού εξοπλισμού ενώπιον του διοικητή του νοσοκομείου Ευάγγελου Ντάκουλα και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

Η νέα αυτή δωρεά, αυτή ήρθε σε συνέχεια της δωρεάς, που είχαν πραγματοποιήσει ο Δήμος Αρταίων και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας, τον Ιούνιο του 2021, ενός ψυκτικού θαλάμου, αξίας 10.000 ευρώ για τις ανάγκες της αιμοδοσίας του νοσοκομείου.

 «Η πρωτοφανής αυτή κρίση που πλήττει συνολικά τη χώρα μας απαιτεί από όλους μας να επιδείξουμε άμεσα αντανακλαστικά» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης. Από την πλευρά του, ο διοικητής κ. Ντάκουλας ευχαρίστηκε τον δήμαρχο και τους πολίτες της Άρτας.

Η δωρεά αφορά ένα φορητό ακτινολογικό μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας το οποίο θα εξυπηρετήσει είτε ασθενείς που δεν μπορούν να μετακινηθούν είτε ασθενείς με covid19 οι οποίοι εξετάζονται σε ειδικό χώρο. Το μηχάνημα που υπήρχε λόγω της παλαιότητας του, δυσκόλευε τόσο τις εξετάσεις των ασθενών όσο και στον χειρισμό από το προσωπικό του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων, οι δωρεές είχαν ως εξής: Δήμος Αρταίων και Νομικά Πρόσωπα του Δήμου 25.000 ευρώ, παράταξη «Αρτινών Συνεργασία» (η παράταξη του δημάρχου) 4.000 ευρώ και επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα 11.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back