Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 24-03-2020, 16:08
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σε οικονομικές ελαφρύνσεις για τις τοπικές επιχειρήσεις προχωρά ο Δήμος Αρταίων, μετά και την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την απαλλαγή από την καταβολή τελών για τις επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο Δήμος Αρταίων προχώρησε στην απαλλαγή των τροφείων σε  βρεφονηπιακούς, και παιδικούς  σταθμούς, αλλά και διδάκτρων του Δημοτικού Ωδείου.

Σε ανακοίνωση του Δημαρχείου, γίνεται γνωστό ότι στο πλαίσιο και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η δημοτική αρχή θα εισηγηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των τοπικών επιχειρήσεων για όσο διάστημα παραμένουν αυτές κλειστές.

Συγκεκριμένα για τις επιχειρήσεις που έχουν διακόψει υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των έκτακτων μέτρων αποτροπής διάδοσης του κοροναϊού, προβλέπεται για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές :

-Απαλλαγή δημοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού).

-Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.

-Απαλλαγή των επιχειρήσεων που έχουν μισθώσει δημοτικά ακίνητα από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για όσο διάστημα παραμένουν κλειστές.

-Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθάριστων των καταστημάτων (0,5%).

-Από την 1η Μαρτίου έως και 31 Μαΐου αναστέλλεται η καταβολή μισθωμάτων στο Δήμο για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων και εντός κοιμητηρίων.

Ο δήμαρχος Αρταίων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) αναφέρει σε γραπτή του δήλωση: «Ήταν μια πρόταση της ΚΕΔΕ προς το υπουργείο Εσωτερικών. Μια πρόταση  στήριξης όλων των τοπικών επιχειρήσεων που πλήττονται από τα αναγκαία μέτρα για την μείωση της εξάπλωσης των κρουσμάτων του κοροναϊού. Παραμένουμε δίπλα σε όλες τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους τους, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και προχωράμε σε μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης. Είναι αναγκαίο να ξεπεράσουμε την κρίση και θα την ξεπεράσουμε όλοι μαζί».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2