Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Δήμος Αρταίων για το κλείσιμο του θεάτρου στο Κάστρο

Εικόνα του άρθρου Δήμος Αρταίων για το κλείσιμο του θεάτρου στο Κάστρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/09/2019, 23:20
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας… παραπέμπει ο Δήμος Αρταίων για το κλείσιμο του μικρού θεάτρου στο Κάστρο, το οποίο αποτελεί ένα πολιτιστικό κύτταρο της πόλης εδώ και τρεις δεκαετίες.

Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βαρβάρα Παπαδοπούλου ανακοίνωσε το κλείσιμο του θεάτρου πριν από δύο μέρες, με τις αντιδράσεις να είναι έτοιμη. Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε σήμερα και η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

Η δημοτική αρχή Αρταίων, με σημερινή ανακοίνωσή της, αφού υπερασπίζεται την προσβασιμότητα των πολιτιστικών χώρων, αναφέρει ότι το θέατρο του Κάστρου χρησιμοποιούνταν όλα αυτά τα χρόνια από τον Δήμο, μετά από σχετική άδεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων. «Ωστόσο, η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας έχει την τελική ευθύνη και δικαιοδοσία τόσο για την αδειοδότηση όσο και για τους όρους χρήσης των σχετικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένου και του θεάτρου του Κάστρου. Συνεπώς, η απόφαση και τα κριτήρια βάσει των οποίων λαμβάνονται και οι σχετικές αποφάσεις βαρύνουν την Εφορεία Αρχαιοτήτων» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Η δημοτική αρχή του Χρήστου Τσιρογιάννη γνωστοποιεί ακόμη ότι απέστειλε αίτημα στην Εφορεία για να υπάρξει και γραπτή ενημέρωση των πολιτών για τις εξελίξεις. Την ίδια ώρα, ο Δήμος προσθέτει ότι εντατικοποιεί την προσπάθειά του για την πραγματοποίηση θεατρικών κι άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων «είτε στην ήδη υπάρχουσα θέση είτε στη βόρεια πλευρά του Κάστρου (στα πρώην γήπεδα τένις του Ξενία), με παράλληλη δημιουργία ενός μεγαλύτερου συναυλιακού χώρου στο παραποτάμιο πάρκο της πόλης μας».

           

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back