ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δημαρχείο: Ικανοποίηση για το νηπιαγωγείο

Εικόνα του άρθρου Δημαρχείο: Ικανοποίηση για το νηπιαγωγείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/09/2017, 19:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Η προσπάθειά μας για την προσέλκυση πόρων του ΕΣΠΑ που επιλύουν σημαντικά κοινωνικά και αναπτυξιακά προβλήματα θα συνεχιστεί αμείωτη το επόμενο διάστημα» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Θανάσης Μανταλόβας, με αφορμή την ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» του έργου της ανέγερσης νέου νηπιαγωγείου στον Δήμο Ιωαννιτών, με προϋπολογισμό 1.949.105 ευρώ.

Πρόκειται για ένα νηπιαγωγείο, δυναμικότητας 50 νηπίων, που θα κατασκευαστεί στο οικόπεδο των πρώην στρατιωτικών φούρνων, το οποίο σήμερα χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ (στην οδό Ελ. Ζωγράφου). Με τη λειτουργία του, θα υπάρξει αποσυμφόρηση των υπόλοιπων νηπιαγωγείων στο κέντρο της πόλης.

«Μεθοδικά και κυρίως αποτελεσματικά ολοκληρώσαμε τη διαδικασία παραχώρησης του οικοπέδου στο Δήμο Ιωαννιτών από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) και μελετήσαμε την κατασκευή ενός πρότυπου νηπιαγωγείου, ώστε να ανταποκριθούμε σε πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας» επεσήμανε ο κ. Μανταλόβας.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Έργων Γιάννης Λιόντος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. «Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων των δημοτών. Ένα τέτοιο είναι και η ανέγερση ενός νέου νηπιαγωγείου που θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές αποτελώντας ουσιαστικά πρότυπο» τόνισε. Δήλωσε δε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν κι άλλα σημαντικά έργα για ολόκληρο τον Δήμο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back