ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δημ. Δημητρίου: «Μια ελάχιστη οφειλόμενη πράξη ευθύνης»

Εικόνα του άρθρου Δημ. Δημητρίου: «Μια ελάχιστη οφειλόμενη πράξη ευθύνης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/02/2023, 20:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ως «ελάχιστη οφειλόμενη πράξη ευθύνης» από την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου την αποδοχή της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την προστασία των δανειοληπτών μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που επιτρέπει στα funds να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς.

«To ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπως έπραξε υπεύθυνα το 2010 με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου απέναντι στην πιο σκληρή τρόικα και διασφάλισε νομοθετικά την προστασία της κύριας κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών, έτσι και σήμερα επανέρχεται γιατί είναι στο DNA του η προστασία των ευάλωτων…» τονίζει.

Ο κ. Δημητρίου αποδίδει πολιτικές ευθύνες για τα κόκκινα δάνεια στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ: «Καμία εκλογική αναμέτρηση δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες τους για τους 17.500 πλειστηριασμούς που είναι προγραμματισμένοι να πραγματοποιηθούν μόνο μέχρι σήμερα αφού η τελευταία απόφαση του Αρείου Πάγου αποδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οι όποιες αποφάσεις του στηρίζονται στους δικούς τους νόμους εξυπηρετώντας τους δήθεν επενδυτές, δηλαδή τα ‘κοράκια των κόκκινων δανείων’». Συγκεκριμένα, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν προχώρησε επί των ημερών του στη συνέχιση της προστασίας της κύριας κατοικίας με το νόμο Κατσέλη και τη ΝΔ ότι μεγέθυνε το πρόβλημα και νομοθέτησε υπέρ της αγοράς των κόκκινων δανείων από funds χωρίς «κόκκινες γραμμές».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back