Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερη φωτιά στον Υμηττό. Ζημιές σε σπίτια στην Βούλα

Εικόνα του άρθρου Δεύτερη φωτιά στον Υμηττό. Ζημιές σε σπίτια στην Βούλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/06/2022, 22:58
ΕΛΛΑΔΑ

Σε γενική επιφυλακή έχει κηρυχθεί όλη η δύναμη της Αττικής, λόγω της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα και έφτασε στην Άνω Βούλα.

Παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος δυνάμεις από Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, καθώς εδώ και περίπου μία ώρα είναι σε εξέλιξη και δεύτερη πυρκαγιά στο βουνό του Υμηττού.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, ενώ η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη μέσα στα σπίτια στην 'Ανω Βούλα, εκδηλώθηκε η δεύτερη εστία στο βουνό, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την πρώτη, σε σημείο με δάσος, όπου πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Η πυρκαγιά στην κατοικημένη περιοχή έχει προξενήσει σύμφωνα με την πρώτη εικόνα ζημιές σε αρκετά σπίτια, αλλά λόγω του ότι φαίνεται να εξασθενούν οι άνεμοι παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και γίνεται αγώνας για την αντιμετώπιση συνεχών αναζωπυρώσεων, κυρίως από τις επίγειες δυνάμεις, πεζοπόρα τμήματα και εθελοντές.

Το μέτωπο που απασχολεί τους πυροσβέστες είναι της δεύτερης πυρκαγιάς στο βουνό, όπου εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι. Το μέτωπο αυτό αντιμετωπίζεται κυρίως από τις εναέριες δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν.

Στο μεταξύ την εντολή ν' ανοίξει το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας έδωσε ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, προκειμένου να φιλοξενηθούν στις αίθουσες όσοι κάτοικοι της περιοχής έχουν αναγκαστεί να εκκενώσουν τις κατοικίες τους.


Νέες εκκενώσεις

Μετά την εκκένωση της περιοχής Πανόραμα, ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανακοίνωσε πως δίνεται εντολή εκκένωσης και για τις περιοχές Νέα Κάλυμνος και Εξοχή στη δημοτική κοινότητα Βούλας από τη λεωφόρο Καλύμνου και προς το βουνό, αλλά και στην περιοχή Δίλοφο και Χερώματος της δημοτικής ενότητας Βάρης από τη λεωφόρο Βάρης προς το βουνό. 

Προληπτικά θα ζητηθεί ακόμη η εκκένωση ενός γηροκομείου, αλλά και των παιδικών χωριών SOS. 

Ο κ. Κωνσταντέλλος ζήτησε από τους κατοίκους που έχουν μέτωπο προς τον ορεινό όγκο, να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, ν' ανεβάσουν τις τέντες, να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να συνεργαστούν με τις Αρχές.


Στον Κουβαρά Αττικής

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο σε χορτολιβαδική έκταση στον Κουβαρά Αττικής.

Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι κοντά σε σούπερ μάρκετ. Αυτήν την ώρα στο τόπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 ελικόπτερα. 


Δασικές πυρκαγιές

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν στην επικράτεια 61 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ο εκπρόσωπος του Π.Σ. απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, νε ενημερώνουν αμέσως σε περίπτωση πυρκαγιάς, να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των αρχών και να παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back