ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δέσμευση για το έργο των ομβρίων στη Βουνοπλαγιά

Εικόνα του άρθρου Δέσμευση για το έργο των ομβρίων στη Βουνοπλαγιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2020, 23:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη μελέτη για  το έργο της διευθέτησης ομβρίων υδάτων της Βουνοπλαγιάς, προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ, ενέκρινε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ζίτσας «Μελέτη που, όταν υλοποιηθεί, θα προστατεύσει από πλημμυρικά φαινόμενα ολόκληρο τον οικισμό της Βουνοπλαγιάς ο οποίος το 2010 είχε αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Με αφορμή την έγκριση της μελέτης, ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος δήλωσε ότι η δημοτική αρχή δεσμεύεται ότι «εντός της τρέχουσας θητείας θα καταφέρουμε να εντάξουμε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα αυτό το σημαντικό έργο που αποτελεί κυρίαρχο αίτημα των κατοίκων της Βουνοπλαγιάς για δεκαετίες».

Η συγκεκριμένη μελέτη αφορά τη διευθέτηση όμβριων υδάτων με την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης συνολικού μήκους 5 χιλιομέτρων.

Στην ίδια συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, αναδείχθηκαν και οι προσωρινοί ανάδοχοι για έργα υποδομών στον Δήμο.

Πρόκειται για τα εξής έργα:

-«Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Τμήματος Οικισμού Τ.Κ. Ροδοτοπίου» προϋπολογισμού 4.875.000 ευρώ, με ανάδοχο την εταιρία «ΤΕΔΡΑ» και

-«Αντικατάσταση-εκσυγχρονισμός Δικτύων Ύδρευσης Δ.Ε. Πασσαρώνος Δήμου Ζίτσας», προϋπολογισμού 745.967 ευρώ, με ανάδοχο την «ΝΚ Μηχανική Ι.Κ.Ε.».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back