ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΔΕΠ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

Εικόνα του άρθρου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2022, 12:09
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

 Ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καλεί τα μέλη του σε στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τις 13 μ.μ. και σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, στις 6 Απριλίου.

«Ως εργαζόμενες και εργαζόμενοι στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο δηλώνουμε την αντίθεσή μας στις ασκούμενες οικονομικές πολιτικές και εκφράζουμε την ανησυχία μας για την παθητική αντιμετώπιση εκ μέρους της κυβέρνησης του κύματος ακρίβειας και ανατιμήσεων» καθώς και «την αντίθεσή μας στην υλοποίηση των σχεδιασμών της κυβέρνησης για την αλλαγή του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, πλήττοντας βάρβαρα το αυτοδιοίκητο και τη δημοκρατική του λειτουργία» σημειώνει μεταξύ άλλων ο σύλλογος. 

Επίσης, δηλώνει την αντίθεσή του στον πόλεμο στην Ουκρανία: « Ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι έχουμε καταδικάσει από την πρώτη στιγμή και με τον πλέον έντονο τρόπο την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και διατρανώνουμε τον αποτροπιασμό μας για την ανθρωπιστική/προσφυγική κρίση που δημιούργησαν οι πολιτικοί και στρατιωτικοί σχεδιασμοί στην περιοχή».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back