ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το Δέντρο και η Κούνια» και η σκηνοθέτης

Εικόνα του άρθρου «Το Δέντρο και η Κούνια» και η σκηνοθέτης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/02/2017, 01:14
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την ευκαιρία όχι μόνο να δουν μια βραβευμένη ελληνική ταινία αλλά και να μιλήσουν με τη σκηνοθέτη και τον παραγωγό θα έχουν οι Γιαννιώτες την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.

Την ημέρα αυτή, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία, θα προβληθεί η ταινία «Το Δέντρο και η Κούνια», με ελεύθερη είσοδο. Θα παραβρεθούν η σκηνοθέτης Μαρία Ντούζα και ο παραγωγός Μιχάλης Σαραντινός.

Εμπνευσμένη από ένα πραγματικό περιστατικό, «Το Δέντρο και η Κούνια» είναι μια ιστορία οικογενειακής συμφιλίωσης, που αφηγείται πώς τα μέλη μιας οικογένειας για χρόνια χωρισμένα ξαναβρίσκονται ένα Πάσχα, κάτω από την πατρογονική στέγη, σε μια συνάντηση η οποία θα έχει, για τον καθένα από τους χαρακτήρες, απροσδόκητες συνέπειες. Με αφορμή τις παλιότερες αλλά και τις νεότερες μετακινήσεις των ανθρώπων στα Βαλκάνια, η ταινία συνυφαίνει τη σύγχρονη πραγματικότητα με την πρόσφατη ιστορία σε ένα μοντέρνο μύθο όπου οι πρωταγωνιστές, μέσα από τις προσωπικές τους διαδρομές και συγκρούσεις, θα αναζητήσουν εν τέλει την μετάνοια, την αποδοχή και την αγάπη.

Στην ταινία συμμετέχουν η Μυρτώ Αλικάκη,  ο Ηλίας Λογοθέτης, ο Νίκος Ορφανός και η διεθνώς αναγνωρισμένη σέρβα ηθοποιός Μιριάννα Καρανόβιτς (Underground, Ο Μπαμπάς Λείπει σε Ταξίδι για Δουλειές, Σαράγεβο σ’ αγαπώ). «Το Δέντρο και η Κούνια», που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο διεθνές φεστιβάλ του Μόντρεαλ το 2013, ταξίδεψε σε πολλά φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις - ανάμεσά τους και Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back