Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Εκ μέρους μου δεν υπάρχει καμία δεοντολογική υπέρβαση»

Εικόνα του άρθρου «Εκ μέρους μου δεν υπάρχει καμία δεοντολογική υπέρβαση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/08/2022, 21:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κάθε άλλο παρά δέχεται να προχωρήσει σε «δήλωση μετανοίας» προς την ΕΡΤ, όπως τη χαρακτηρίζει, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ιωαννίνων Σωτήρης Αργύρης.

Η ΕΡΤ είχε ζητήσει, με ανακοίνωσή της, από τον δημοσιογράφο, τον οποίο είχε κατηγορήσει για fake news, να αποκαταστήσει την αλήθεια για την υπόθεση των δηλώσεων του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Κομμένο της Άρτας σχετικά με τις παρακολουθήσεις.

Ο κ. Αργύρης αναφέρει ότι εκ μέρους του δεν υπήρχε καμία δεοντολογική υπέρβαση. Για τον ίδιο, η ευθύνη αφορά όλους όσους δεν ανήρτησαν τη συγκεκριμένη είδηση στο περιφερειακό site της ΕΡΤ Ιωαννίνων. «Η εξήγηση που δόθηκε για τον μη τοπικό χαρακτήρα της είδησης είναι παντελώς αβάσιμη. Η δε, εσκεμμένη διαστρέβλωση της διαμαρτυρίας, γίνεται μόνο και μόνο για να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους και να θολώσουν τα νερά. ‘Θολά νερά’ στη δημοσιογραφία δεν υπάρχουν» τονίζει σε δημόσια δήλωσή του.

«Σαφώς, τιμώ και σέβομαι την ΕΡΤ που επί χρόνια υπηρετώ, όπως και τον Περιφερειακό Σταθμό Ιωαννίνων, τον οποίο κρατήσαμε όρθιο στα ‘μαύρα χρόνια’, χάρη και στη συμπαράσταση των πολιτών. Στα ζητήματα δεοντολογίας, δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης του δημοσιογράφου, ουδείς δικαιούται να παρέμβει… Αν κάποιος δημοσιογράφος, οιουδήποτε μέσου, πιστεύει ότι η παρέμβαση του κ. Παυλόπουλου για το θέμα των υποκλοπών, δεν ήταν σημαντική, και δεν είχε χώρο στο περιφερειακό site της ΕΡΤ Ιωαννίνων,  τότε μπορεί κάλλιστα να αφήσει το μολύβι του ανενεργό. Τέλος, σε ό,τι αφορά τα fake news, που εφηύραν τα… λαγωνικά, είναι αλήθεια πως έχουν μεγάλη εμπειρία και ο πολιτικός βίος τους είναι γνωστός! Και χρησιμοποιείται δια πάσαν… νόσο» επισημαίνει ο κ. Αργύρης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back