ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεν «χωράνε» πάνω από 4000 επιχειρήσεις

Εικόνα του άρθρου Δεν «χωράνε» πάνω από 4000 επιχειρήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/12/2020, 15:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά από αρκετές παρατάσεις, το πρόγραμμα για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου «έκλεισε» χτες.

Υποβλήθηκαν συνολικά 7.972 προτάσεις από επιχειρήσεις που διεκδικούν επιχορήγηση από 2.000 ευρώ έως 15.000 ευρώ, με το όριο της βαθμολογίας να είναι 22.17. Ωστόσο, η εκτίμηση της Περιφέρειας Ηπείρου είναι ότι θα επιχορηγηθούν τελικά περίπου οι μισές από τις παραπάνω επιχειρήσεις, βάσει του διαθέσιμου ποσού των 45 εκατ. ευρώ μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» και των προσωρινών στοιχείων. Δηλαδή περίπου 4.000 επιχειρήσεις.

«Σε περίπτωση που ευοδωθούν οι προσπάθειες για πρόσθετη χρηματοδότηση κατά τη νέα χρονιά, τότε θα αυξηθεί αναλόγως και ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα λάβουν ενίσχυση» αναφέρει η Περιφέρεια Ηπείρου, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

Περισσότερες πληροφορίες δεν δίνονται ούτε και για το χρονοδιάγραμμα της εξέτασης των προτάσεων, άρα και της εκταμίευσης των αναγκαίων για την επιβίωση πολλών επιχειρήσεων κεφαλαίων. Επισημαίνεται μόνο ότι «η αρτιότητα των προτάσεων θα εξεταστεί ηλεκτρονικά από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3