«Δεν πρέπει να σεβαστούμε το σχέδιο»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/02/2020, 17:14

Η Αριστερή Παρέμβαση καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για τη θέση του δημάρχου ότι «ο ίδιος διαφωνεί με τα κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων, αλλά επειδή είναι κυβερνητική θέση θα πρέπει να ‘τη σεβαστούμε’», τονίζοντας ότι «η δημοτική αρχή είναι άκρατα φιλοκυβερνητική από το πρώτο λεπτό ύπαρξής της».

Προσθέτει ότι «δεν πρέπει να σεβαστούμε ένα σχέδιο που θα οδηγήσει στην περαιτέρω χειροτέρευση συνθηκών ζωής ανθρώπων, επειδή ο δήμαρχος εξαργυρώνει τα γραμμάτια στην κυβέρνηση της ΝΔ (αφού δεν του βγήκε το σενάριο καθολικής στήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ)», καταγγέλλοντας την πολιτική που ακολουθούν στο προσφυγικό, τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα.

Καταλήγει τονίζοντας ότι «ως τοπική κοινωνία πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, είτε είναι ίδιοι, είτε διαφορετικοί, με άρνηση σε κάθε διάκριση που μυρίζει ρατσισμό. Το ‘δεν είμαι ρατσιστής, αλλά’ είναι το πρώτο βήμα απάρνησης της ανθρωπιάς και αυτό που θέλει η εξουσία να κάνουμε, κλείνοντας την πόρτα στην αλληλεγγύη και εφευρίσκοντας δικαιολογίες για να ανεχτούμε τη χειροτέρευση όρων ζωής των συνανθρώπων μας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back