Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το προσφυγικό και ο κ. Αϊβατίδης

Εικόνα του άρθρου Το προσφυγικό και ο κ. Αϊβατίδης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2019, 22:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Περισσότερο μια συνάντηση γνωριμίας  κι όχι ουσίας ήταν η συνάντηση που έγινε το πρωί στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή μη κυβερνητικών οργανώσεων και εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας. Στη συνάντηση εκ μέρους του Δημαρχείου συμμετείχαν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ (για πολύ λίγη ώρα) και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Μετανάστευσης Γιάννης Αϊβατίδης. Για την ιστορία (όχι την πολύ μακρινή), ο κ. Αϊβατίδης εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της κ. Καλογιάννη και στη συνέχεια αποχώρησε για να συνεργαστεί με την παράταξη του δημάρχου. Η εργασία του ήταν προϊστάμενος σε τμήμα του ΕΦΚΑ Ιωαννίνων, ενώ στο προεκλογικό βιογραφικό του σημείωμα αναγραφόταν και η ιδιότητα του στελέχους της Εθνοφυλακής Καλπακίου.

Ο κ. Αϊβατίδης λοιπόν είναι αυτός που έχει αναλάβει το προσφυγικό ζήτημα στην περιοχή. Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση με τους φορείς, εξέφρασε την πρόθεση της δημοτικής αρχής «να είμαστε συνοιδοπόροι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα». Κατά τα άλλα, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «συζητήθηκαν προτάσεις για τη σύμπραξη του Δήμου με τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό» όπως και ότι ο Δήμος θα προχωρήσει στην εκπόνηση τοπικού σχεδίου ένταξης των προσφύγων. Σε αναμονή λοιπόν των προτάσεων του Δήμου…

Σημειωτέον ότι εδώ και δύο χρόνια, Δήμος, φορείς και Ύπατη Αρμοστεία αποτελούν τη λεγόμενη urban working group για τον συντονισμό των ενεργειών γύρω από το προσφυγικό. Κάθε μήνα γίνεται μια συνάντηση.

ΣΧΟΛΙΑ
Nikos
Αιβατίδης όπως κωλοτούμπας ξεφτιλισμένος. Πούλησε την παράταξη του για την καρέκλα και μιλάει και από πάνω
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back