ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεν πήγατε στη δουλειά λόγω χιονιού;

Εικόνα του άρθρου Δεν πήγατε στη δουλειά λόγω χιονιού;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2017, 23:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο χιονιάς, ιδίως την πρώτη μέρα, δεν επέτρεψε σε αρκετούς εργαζόμενους να δώσουν το παρών τους στην εργασία. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι χάνουν εργασιακά δικαιώματα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι λόγοι ανώτερης βίας, όπως είναι η συνεχής χιονόπτωση, δικαιολογούν τη μη παροχή εργασίας. Οπότε ο εργαζόμενος δεν χάνει εκείνη την ημέρα τις απολαβές του. Δεν παύει να υπάρχει όμως το ενδεχόμενο… αμφισβήτησης κάποιου γεγονότος, όπως της χιονόπτωσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει το όλο σύστημα, είναι η καλή πίστη. Η οποία μπορεί να υπάρχει σε μεγάλο βαθμό στον δημόσιο τομέα. Στον ιδιωτικό όμως τομέα τα πράγματα μπορεί και είναι διαφορετικά και πιο σκληρά.

Από χτες, στα Γιάννενα, αρκετοί εργαζόμενοι προσπαθούν να πάρουν… βεβαιώσεις για τη χιονόπτωση και την αδυναμία προσέλευσης στην εργασία τους λόγω αποκλεισμού. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχει δεχθεί αρκετά τέτοιου είδους τηλεφωνήματα, παραπέμποντας τους ενδιαφερόμενους στην Πολιτική Προστασία του δήμου Ιωαννιτών ως καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία για την πόλη. Σημειωτέον πάντως ότι από τη νομοθεσία δεν προκύπτει ότι απαιτείται η έκδοση σχετικής βεβαίωσης από τις δημοτικές υπηρεσίες.

Στον δημόσιο τομέα, γενικότερα, η μέρα απουσίας λόγω χιονιού έχει καταγραφεί ως άδεια. Όσο για το ζήτημα της καλής πίστης, ο πολιτικός προϊστάμενος της Περιφέρειας Ηπείρου, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, επιβράβευσε όσους πήγαν για δουλειά την Τετάρτη με δύο μέρες συν άδεια…

Στον δήμο Ιωαννιτών, τώρα, η ΔΕΥΑΙ κατάφερε και πάλι να μπει στο στόχαστρο, καθώς εργαζόμενοί τους δεν πήγαν στη δουλειά όχι την πρώτη μέρα αλλά τη δεύτερη. Πρόκειται για υπαλλήλους που δουλεύουν στα ταμεία της ΔΕΥΑΙ στην οδό Αβέρωφ, τα οποία χτες έμειναν κλειστά, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια της διοίκησης της δημοτικής επιχείρησης.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back