ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

«Δεν περνάει» ο νόμος στα μέλη ΔΕΠ

Εικόνα του άρθρου «Δεν περνάει» ο νόμος στα μέλη ΔΕΠ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/06/2022, 11:01
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ο σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στη διαρκή του, όπως αποφασίστηκε να είναι, γενική συνέλευση, αποφάσισε πως το νέο σχέδιο νόμου που φέρνει προς ψήφιση το Υπουργείο Παιδείας «αλλοιώνει την ταυτότητα του Δημόσιου Πανεπιστημίου, καταργεί τον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, πλήττει ευθέως την δημοκρατική λειτουργία του, ενισχύει τις ανισότητες των εργαζόμενων στα ΑΕΙ, παρεμβαίνει απροσχημάτιστα στον φοιτητικό συνδικαλισμό και αποδομεί την επιστημονική συγκρότηση των γνωστικών αντικειμένων και των τμημάτων ως ακαδημαϊκών οντοτήτων» και ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις από 1η Σεπτεμβρίου.

Για την ακρίβεια, η γενική συνέλευση ανακοινώνει τα εξής, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

1. Αναγνώρισε την Γ.Σ. ως διαρκή και εξουσιοδότησε το Δ.Σ. του  Συλλόγου να εξετάσει και να συντονίσει κοινές δράσεις με τα Δ.Σ. των  υπόλοιπων φορέων του Πανεπιστημίου εναντίον τόσο της ψήφισης του Σ/Ν όσο  και για την μη εφαρμογή της υλοποίησης όσων προβλέπει.
2.  Επανέλαβε την αντίθεσή της στην εφαρμογή του θεσμού της Πανεπιστημιακής  Αστυνομίας. Τόνισε δε την αντίθεσή της στα φαινόμενα αστυνομικής βίας  που έχουν λάβει χώρα σε διάφορα Ιδρύματα της χώρας.
3. Αποφάσισε  τα μέλη του Συλλόγου να προωθήσουν τις απόψεις της Συνέλευσης στις Γ.Σ.  των Τμημάτων του Πανεπιστημίου με στόχο την ενημέρωση και την τοποθέτηση  όλων των μελών ΔΕΠ επί του περιεχομένου του Σ/Ν.
4. Αποφάσισε σε  συνεργασία με τους αντίστοιχους συλλόγους διοικητικού και ερευνητικού  προσωπικού, καθώς και τους φοιτητικούς συλλόγους, να προχωρήσει σε  δράσεις ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τα τεκταινόμενα στον χώρο της  τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (συνέντευξη τύπου, ανοιχτή εκδήλωση στην πόλη  των Ιωαννίνων κ.α.) πριν την ψήφιση του Νόμου από την Βουλή.
5. Αποφάσισε να αποτυπωθούν τα βασικά σημεία αντίθεσης του Συλλόγου και να  κοινοποιηθούν στους φοιτητές κατά την διάρκεια των εξετάσεων και των  ορκωμοσιών.
6. Αποφάσισε την κήρυξη αποχής από τα εκπαιδευτικά,  διοικητικά και λοιπά ακαδημαϊκά καθήκοντα των μελών ΔΕΠ κατά την ημέρα  ψήφισης του Νόμου και την κήρυξη νέας αποχής από την 1/9/2022 σε  περίπτωση που επιχειρηθεί η υλοποίηση των προβλέψεων του νομοσχεδίου. Το  Δ.Σ. του Συλλόγου εξουσιοδοτήθηκε να επικαιροποιήσει τις αποφάσεις της  Συνέλευσης και να προκηρύξει νέα Γ.Σ. , όταν αυτό κριθεί απαραίτητο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back