Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Δεν περνά στης Ηπείρου τα βουνά»

Εικόνα του άρθρου «Δεν περνά στης Ηπείρου τα βουνά»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/05/2019, 18:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περίπου 2.500 άτομα πήραν μέρος στο πανελλαδικό ραντεβού κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων στην Ήπειρο και όχι μόνο, στο συλλαλητήριο και στην πορεία που ακολούθησε, από την κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Με συνθήματα όπως «Δεν περνά στης Ηπείρου τα βουνά» και συμμετοχή συνελεύσεων, πρωτοβουλιών, συλλόγων περιβαλλοντικών και πολιτιστικών και άλλων, πολιτικών οργανώσεων και αυτοδιοικητικών παρατάξεων, αλλά και κόσμου που δεν αναφερόταν σώνει και καλά σε κάτι από όλα αυτά, το μήνυμα ήταν σαφές: Ότι υπάρχει αντίθεση στην ουσία του ζητήματος, από σημαντική μερίδα πολιτών που διαφωνούν με τις έρευνες-εξορύξεις, σε διάφορους βαθμούς και με διάφορα πλαίσια.

Εκτός από τους «εντόπιους», στο συλλαλητήριο συμμετείχαν ή χαιρέτισαν σύλλογοι και πρωτοβουλίες από διάφορα σημεία της δυτικής κυρίως Ελλάδας, όπου εκτείνεται ο προγραμματισμός για τη δραστηριότητα σχετικά με τους υδρογονάνθρακες. Παρούσα ήταν επίσης η Greenpeace, ο δράκος των κουκλοπαιχτών, όπως και το… κλαρίνο, που πλειοδότησε από τα ηχεία της συγκέντρωσης.

Η πορεία ξεκίνησε γύρω στη 1 το μεσημέρι και κατευθύνθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back