ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δήμος Ζαγορίου: Καθησυχάζει για το γεφύρι στη Σκάλα Βραδέτου

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ζαγορίου: Καθησυχάζει για το γεφύρι στη Σκάλα Βραδέτου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/04/2021, 16:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο Δήμος Ζαγορίου για την κατάπτωση του παλαιού τοίχου αντιστήριξης στο μονοπάτι προς τη Σκάλα Βραδέτου, λίγα μέτρα πριν το γεφύρι.

Η δημοτική αρχή αναφέρει ότι ο δήμαρχος Γιώργος Σουκουβέλος επικοινώνησε πριν από δέκα ημέρες με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες καθόσον πρόκειται για μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου.

«Από την αυτοψία προέκυψε ότι η κατάπτωση οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις και δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τη στατικότητα του γεφυριού» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Προστίθεται δε ότι ο Δήμος έχει αναθέσει ήδη την αποκατάσταση και τον καθαρισμό της Σκάλας Βραδέτου και Βίτσας  από πέρυσι, που «λόγω καιρικών συνθηκών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί».

«Ο Δήμος μας ανεξάρτητα του προϋπολογισμού του έχει τη δυνατότητα να προβεί άμεσα σε οποιεσδήποτε ενέργειες κρίνονται απαραίτητες σε έκτακτες και κατεπείγουσες περιπτώσεις» τονίζει απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στην κριτική περί μείωσης του κονδυλίου από 30.000 ευρώ σε 7.000 ευρώ για τη συντήρηση της Σκάλας Βραδέτου-Βίτσας.

Για την αποκατάσταση του μονοπατιού και την αντικατάσταση του τοίχου αντιστήριξης, ο Δήμος Ζαγορίου αναφέρει ότι έχει εκπονηθεί ήδη μελέτη από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος για την υλοποίηση του έργου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back