Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Δεν επιβιώνουμε» λένε οι αγρότες

Εικόνα του άρθρου «Δεν επιβιώνουμε» λένε οι αγρότες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2017, 14:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υπό το γενικό σύνθημα «δεν αντέχουμε άλλο» διαδήλωσαν την Τετάρτη το πρωί οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα Γιάννενα και άλλες περιοχές της Ηπείρου, στα Γιάννενα. Στα δύο ραντεβού, στη «Δωδώνη» και στο Πανηπειρωτικό συγκεντρώθηκαν περίπου 60 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, τα οποία κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων. Οι διοργανωτές δήλωσαν και από μικροφώνου ικανοποιημένοι για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση, η οποία θα κατέληγε σε αποκλεισμό της εφορίας στη Δομπόλη. Μαζί τους βρέθηκαν στη συγκέντρωση σωματεία  εργαζόμενων σε διάφορους κλάδους, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, η ΑΔΕΔΥ, το σωματείο Γεωπόνων-Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το σωματείο Μετάλλου, φοιτητικοί σύλλογοι κ.α.

Στα επόμενα σχέδια, φαίνεται ότι είναι και ο αποκλεισμός του λιμανιού της Ηγουμενίτσας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τις επόμενες μέρες. Τα μπλόκα που παραμένουν ενεργά, είναι στο Κομπότι (κλείσιμο δρόμου 7-9 κάθε απόγευμα), στον κόμβο Αγίου Δημητρίου στην Ιόνια οδό που είναι μόνιμα κλειστός και στον Λούρο.

Ο εκπρόσωπος του μπλόκου του Κομποτίου Μπάμπης Πεσλής τόνισε μεταξύ άλλων ότι « αυτός είναι αγώνας για την επιβίωσή μας, δεν αντέχουμε άλλο. Κανένας αγρότης δεν έχει να πληρώσει». Ο Βαγγέλης Νάνος, από το σωματείο Γεωπόνων-Ιδιωτικών Υπαλλήλων, είπε ότι «υπάρχει ανάγκη κοινού αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση και την ΕΕ» και ότι «το στοίχημα που παίζεται είναι αν θα μείνει στο χωράφι η φτωχομεσαία αγροτιά, για να συνεχίσει να ταΐζει τον ελληνικό λαό και να εξάγει προϊόντα». Ο Μίλτος Μπούκας, εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα στα Γιάννενα είπε χαρακτηριστικά «πεθαίναμε πέρυσι, πεθαίνουμε και φέτος» και κατήγγειλε ότι οι γαλακτοβιομηχανίες εκβιάζουν τους παραγωγούς με τις τιμές, ενώ παράλληλα υπάρχουν μεγάλες εισαγωγές γάλακτος από το εξωτερικό.  Ο Χάρης Λιούρης είπε ότι «αυτό είναι ένα μήνυμα στην κυβέρνηση να πάρει πίσω το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο. Δεν θέλουμε να φέρουμε τους πολίτες απέναντί μας». Ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Χρίβας δήλωσε τη συμπαράσταση της ένωσης στις κινητοποιήσεις, ενώ ο περιφερειακό ς σύμβουλος Νίκος Ζήκος, υπογράμμισε πως «δεν φτάνει να οργανωθεί μόνο ο αγροτικός κόσμος. Πρέπει να ενωθούν όλοι οι εργαζόμενοι γιατί όλοι πλήττονται. Πρέπει να ανατραπεί στο σύνολό της αυτή η πολιτική». Ο Μίμης Καββαδάς από την Πρέβεζα, εξέφρασε την ελπίδα να «μαζικοποιηθεί ο αγώνας» και ο Φάνης Κάτσιος, εκπρόσωπος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, δήλωσε τη συμπαράσταση «στον αγώνα που είναι συντονισμένος με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων».  Η Μυρτώ Λύκα, πρόεδρος των αγροτών της Θεσπρωτίας, είπε και αυτή ότι "τα μέτρα δεν τα αντέχει κανένας από εμάς".


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3