ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Δεν αρκούν οι εργασίες που έγιναν»

Εικόνα του άρθρου «Δεν αρκούν οι εργασίες που έγιναν»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/04/2023, 15:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη δέσμευση του δημάρχου Ιωαννίνων Δημήτρη Παπαγεωργίου ότι θα γίνει έλεγχος των υλικοτεχνικών υποδομών από αρμόδιο τεχνικό κλιμάκιο εντός της εβδομάδας μεταφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων.

Μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου μαζί με εκπροσώπους της Ένωσης Γονέων Ιωαννίνων είχαν την Παρασκευή συνάντηση με τον δήμαρχο και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Ο Σύλλογος σημειώνει ότι επισημάνθηκε στη δημοτική αρχή πως «οι πρόχειρες εργασίες που έγιναν την επόμενη μέρα στο σημείο του ατυχήματος, δεν εξάλειψαν τον κίνδυνο και ότι υπάρχει διάχυτη ανησυχία στους γονείς μήπως υφίστανται και άλλα σημεία ακατάλληλα στον προαύλιο χώρο και εν γένει στις υποδομές του σχολείου».

Επανέλαβε δε τα αιτήματα για άμεση διενέργεια ελέγχου των υλικοτεχνικών υποδομών του σχολείου μας, σύμφωνα και με όσα αναφέρονται και στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, για ενημέρωσή του όσον αφορά το πόρισμα του ελέγχου, για άμεση δρομολόγηση των αναγκαίων εργασιών και για λήψη τυχόν έκτακτων μέτρων μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

Τη σημασία της έχει η επισήμανση του Συλλόγου ότι, σύμφωνα με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιωαννιτών, το Τμήμα Παιδείας της Διεύθυνσης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Ισότητας και Πολιτισμού έχει την αρμοδιότητα να μεριμνά «για την εξασφάλιση των κατάλληλων υλικοτεχνικών υποδομών για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» όπως επίσης και «για την καταγραφή των αναγκαίων εργασιών επισκευής των σχολείων, μετά από αυτοψία των τεχνικών».

Ο Σύλλογος ανέφερε ακόμη στον δήμαρχο ότι περιμένει απάντηση για το αν τηρείται η νομοθεσία που σχετίζεται με την ασφάλεια και καταλληλότητα των υποδομών του σχολείου.

Μετά τη δέσμευση του κ. Παπαγεωργίου ότι θα γίνει έλεγχος των υποδομών, ο Σύλλογος δηλώνει ότι «είμαστε σε αναμονή της υλοποίησης των δεσμεύσεων».

Τέλος, στη συνάντηση υπήρξε συμφωνία ότι η ανοιχτή συζήτηση για τις σχολικές υποδομές στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι άμεσης προτεραιότητας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back