ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δεκατρείς ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα πετρέλαια

Εικόνα του άρθρου Δεκατρείς ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα πετρέλαια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/08/2018, 11:01
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τουλάχιστον δεκατρείς ενημερωτικές εκδηλώσεις σε χωριά (Ζίτσα, Αετόπετρα, Κούρεντα, Λυκοστάνη, Βασιλικό, Παρακάλαμος, Δελβινάκι κ.α.) έγιναν από τις πρωτοβουλίες κατά των ερευνών-εξορύξεων υδρογονανθράκων στην Ήπειρο. «Ο κόσμος ζητά ενημέρωση και εμείς θεωρούμε υποχρέωσή μας να τού την παράσχουμε, διότι διακυβεύεται το μέλλον όλης της Ηπείρου», σημείωσε μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση του Δελβινακίου ο πρόεδρος του «Καθαρού Καλαμά» Παναγιώτης Μήτσης.

Οι δράσεις των πρωτοβουλιών συνεχίζονται σε όλη την Ήπειρο, ενώ το θέμα των εξορύξεων θα μεταφερθεί και στη ΔΕΘ.

Αύριο Πέμπτη 30 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ στο χώρο έξω από τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη (Πλατεία Ταχυδρομείου) και θα γίνει διανομή έντυπου υλικού από τις συλλογικότητες.

Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 31 Αυγούστου, στην Πρέβεζα, μπροστά στα δικαστήρια, η Κίνηση για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση στις 8.30 το βράδυ με ομιλίες των Γιάννη Παπαδημητρίου και Πέλας Καλογήρου από τις Πρωτοβουλίες Ιωαννίνων και Πρέβεζας αντίστοιχα.

Τέλος, πρωτοβουλίες πολιτών και συλλογικότητες θα μεταφέρουν στη ΔΕΘ το ερχόμενο σαββατοκύριακο το θέμα των εξορύξεων και τις επιπτώσεις τους με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ εξορύξεις πετρελαίων στην Ήπειρο».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back