Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Δασικοί χάρτες: Πέντε Δήμοι της Ηπείρου «παίζουν» καθυστερήσεις

Εικόνα του άρθρου Δασικοί χάρτες: Πέντε Δήμοι της Ηπείρου «παίζουν» καθυστερήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2018, 22:09
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 16 Ιουλίου η θεσμοθετημένη διαδικασία κατά την οποία 76 Δήμοι της χώρας, μεταξύ των οποίων και αρκετοί δήμοι της Ηπείρου, έχουν την τελευταία ευκαιρία για να οριοθετήσουν τα περιγράμματα των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων στα υπόβαθρα του Ελληνικού Κτηματολογίου για τους δασικούς χάρτες.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και παρά την ουσιαστική βοήθεια που τους παρείχε «πέντε ημέρες πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, υπάρχουν πολλοί Δήμοι που είτε δεν έχουν οριοθετήσει τα οικιστικά περιγράμματα, είτε συνεχίζουν να παρουσιάζουν ιδιαίτερες ελλείψεις, όπως αναφέρονται παρακάτω. Κι αυτό παρά το ότι έχει ανακοινωθεί επανειλημμένως ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, αφού ήδη η διαδικασία ήταν ανοιχτή για 2 χρόνια για τις οικιστικές πυκνώσεις και 8 χρόνια για τα όρια οικισμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνικού Κτηματολογίου, που παραθέτει το υπουργείο Περιβάλλοντος:

Τρεις δήμοι της Ηπείρου (Άρτας, Γ. Καραϊσκάκη και Πάργας), μεταξύ των 45, δεν έχουν κάνει καμία απολύτως κίνηση, δηλαδή δεν έχουν ζητήσει από το Ελληνικό Κτηματολόγιο την εκ νέου ενεργοποίηση των κωδικών τους. 

Ο δήμος Ν. Σκουφά, βρίσκεται μεταξύ των 16 Δήμων, ο οποίος έχει ζητήσει επανέκδοση ή εκ νέου ενεργοποίηση των κωδικών τους, αλλά μέχρι  στιγμής δεν έχει καλύψει έστω και μέρος των υποχρεώσεών του

Τέλος ο δήμος Πρεβέζης, μεταξύ άλλων 15 δήμων, έχει καλύψει μέρος μόνο των υποχρεώσεών του και το Ελληνικό Κτηματολόγιο βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back