ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δάνεια, εξώδικα και διαμαρτυρία

Εικόνα του άρθρου Δάνεια, εξώδικα και διαμαρτυρία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2017, 23:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Tα εξώδικα που κατέφτασαν σε κτηνοτρόφους και πτηνοτρόφους για την εξόφληση δανείων μέσα σε τρεις ημέρες καταγγέλλει με ανοιχτή της επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η «Ένωση Αγροτών» Ιωαννίνων με πρόεδρο τον Χριστόδουλο Μπαλτογιάννη. Η Ένωση Αγροτών προειδοποιεί δε με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Πρόκειται για δάνεια που είχαν χορηγηθεί με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και την πληρωμή των οποίων απαιτεί ο ειδικός εκκαθαριστής πιστωτικών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και της πρώην Αγροτικής Τράπεζας.  «Όλο το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα οι εκάστοτε κυβερνήσεις και περισσότερο η σημερινή, διατυμπάνιζαν περί γενναίας ρύθμισης… Δυστυχώς όμως αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι όλα είναι κούφια λόγια εξαπατώντας τους δύσμοιρους κτηνοτρόφους - αγρότες οι οποίοι δέχονται απανωτά χτυπήματα και οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό» τονίζεται στην επιστολή διαμαρτυρίας η οποία κοινοποιείται σε υπουργούς, στον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας, στον περιφερειάρχη Ηπείρου και στα κόμματα της Βουλής.

Η Ένωση Αγροτών υποστηρίζει πως τα ποσά των εγγυημένων δανείων τα οποία χορηγήθηκαν στους κτηνοπτηνοτρόφους  είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά τα οποία χορηγήθηκαν σε άλλες επαγγελματικές ομάδες «οι οποίες παραμένουν στο απυρόβλητο». Αναφέρει επίσης ότι τα ποσά που είναι απαιτητά, έχουν τριπλασιαστεί από τους τόκους και τα διάφορα έξοδα που ζητάει η εταιρία της υπό εκκαθάρισης Αγροτικής Τράπεζας και ζητά από την κυβέρνηση να «αποτρέψει άμεσα το έγκλημα το οποίο επιχειρείται στον μοναδικό παραγωγικό τομέα της χώρας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back