ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δακτύλιος; Όπως τα ξέρατε…

Εικόνα του άρθρου Δακτύλιος; Όπως τα ξέρατε…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2022, 23:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο καιρός περνάει, και ο Δήμος Ιωαννιτών ακόμα αναζητά μια καλή και οικονομική λύση για να περάσει ο οδικός άξονας του δακτυλίου (κόμβος Βογιάννου-Πανηπειρωτικό) από τον υγρότοπο Τσαμαρά στην Ανατολή, όπου εντοπίστηκαν γεωλογικά προβλήματα.

Το έργο του δακτυλίου βρίσκεται υπό κατασκευή και χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».

Διαβάστε: Του δακτυλίου τα προβλήματα

Πριν ενάμιση μήνα, όταν και έγινε γνωστή η εμπλοκή, η Οικονομική Επιτροπή δεν έκανε δεκτή την τροποποιημένη μελέτη που παρουσίασαν οι τεχνικές υπηρεσίες, με τον πρόεδρο της επιτροπής και αντιδήμαρχο Γιώργο Αρλέτο να εισηγείται την επιστροφή της μελέτης στις υπηρεσίες προκειμένου να βρεθεί μια εναλλακτική τεχνική λύση.

«Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα με τα γεωλογικά προβλήματα που ανέκυψαν. Από την Τεχνική Υπηρεσία έγιναν ήδη συναντήσεις και σύντομα θα έχουμε την οριστική πρόταση η οποία θα είναι πιο οικονομική και θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του δρόμου» τόνισε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Αρλέτος.

Όσον αφορά την άλλη εκκρεμότητα, την ανάγκη μετατόπισης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης η τελική πρόταση λύσης αναμένεται να δοθεί εντός του επόμενου 15ημέρου, όπως επισημάνθηκε.

Το ζήτημα έθεσε στο συμβούλιο εκ νέου η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία υπενθύμισε και τα επόμενα βήματα της όποιας λύσης τελικά βρεθεί, όπως είναι η τροποποίηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back