Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Covid-19: Είναι και το ζήτημα της ψυχικής υγείας

Εικόνα του άρθρου Covid-19: Είναι και το ζήτημα της ψυχικής υγείας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/10/2020, 19:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ανάγκη ψυχολογικής στήριξης των ασθενών με Covid-19… εντόπισε η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, Ζωή Ράπτη, η οποία επισκέφθηκε σήμερα τα Γιάννενα και συναντήθηκε όχι μόνο με τις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων αλλά και με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Η κα Ράπτη, σε μια μικρή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο γραφείο του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Νίκου Κατσακιώρη, δεν είπε και πολλά. Μίλησε για ειδικά προγράμματα στήριξης των ασθενών αλλά και για «διερεύνηση της τηλε-συμβουλευτικής ώστε να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μεταβούν στο νοσοκομείο». Εκτίμησε ότι υπάρχει επάρκεια προσωπικού και ότι «υπάρχει προθυμία να συνεργαστούμε όλοι μαζί». Πρόσθεσε δε και κάτι άλλο που αφορά τον χώρο της ψυχικής υγείας: ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την κατοχύρωση και τη λειτουργία των μονάδων έγκαιρης παρέμβασης στην ψύχωση. Μια τέτοια μονάδα ήδη λειτουργεί στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Για τη συνάντηση με την κα Ζώη, ανακοίνωση εξέδωσε το Δημαρχείο Ιωαννίνων. «Η υφυπουργός ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την εκτενή συζήτηση που είχαν και τόνισε ότι η συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι συνεχής και προς όφελος των πολιτών» ενημερώνει σχετικά το Δημαρχείο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back