Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Brexit: Οι ευρωβουλευτές προειδοποιούν

Εικόνα του άρθρου Brexit: Οι ευρωβουλευτές προειδοποιούν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/01/2018, 21:05
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Οι ευρωβουλευτές προειδοποίησαν σήμερα την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να μην θεωρήσει δεδομένη τη μεταβατική συμφωνία για το Brexit,  ενώ υπογράμμισαν την ανάγκη επισημοποίησης της συμφωνίας απόσυρσης όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Σε συζήτηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ, και τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, για τα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής της 14ης και 15ης Δεκεμβρίου, οι ευρωβουλευτές αναγνωρίζουν ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, αλλά τονίζουν ότι το δύσκολο κομμάτι των συνομιλιών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Παράλληλα κάλεσαν την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να διατυπώσει σαφώς το όραμά της για τις μελλοντικές σχέσεις της χώρας με την ΕΕ. Ορισμένοι ευρωβουλευτές κατέστησαν σαφές ότι κανένα καθεστώς εκτός ΕΕ δεν θα είναι εξίσου καλό με την πλήρη ένταξη στην ΕΕ.

Άλλοι τόνισαν ότι οι διαπραγματεύσεις ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι σκληρές, προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη προσπαθούν να επιτύχουν τις καλύτερες λύσεις για τους πολίτες τους. 

Ο συντονιστής του Κοινοβουλίου για το Brexit, Γκι Φερχόφσταντ, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν εγγυήσεις για τις διαδικασίες αιτήσεων για τους πολίτες της ΕΕ που επιθυμούν να ζήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο στο μέλλον, τονίζοντας ότι το νέο καθεστώς διαμονής που προτείνει το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος της μεταβατικής περιόδου.

Οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα συγκεκριμένα μέτρα που ελήφθησαν πρόσφατα για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών της ΕΕ, τόνισαν την ανάγκη μεταρρύθμισης της ευρωζώνης και κάλεσαν για τη λήψη περισσότερων μέτρων σε επίπεδο ΕΕ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και της ανεργίας των νέων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back