ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Χωρίς συμφωνία Λονδίνο και Βρυξέλλες

Εικόνα του άρθρου Brexit: Χωρίς συμφωνία Λονδίνο και Βρυξέλλες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/12/2017, 23:21
ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς συμφωνία κατέληξε για το Brexit η συνάντηση ανάμεσα στην Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών θα συνεχιστούν στο τέλος της εβδομάδας, ενώ η συμφωνία θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν τις 14 Δεκεμβρίου, οπότε και αρχίζει η σύνοδος των ηγετών των 28 χωρών - μελών της Ε.Ε., η οποία και θα αποφασίσει εάν οι διαπραγματεύσεις του Brexit θα περάσουν στη δεύτερη φάση τους.

Αιτία του ναυαγίου των συνομιλιών η στάση του δεξιού προτεσταντικού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP), όπου σύμφωνα με ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει συμφωνία με την οποία θα εφαρμόζονται διαφορετικές ρυθμίσεις στη Βόρεια Ιρλανδία σε σχέση με το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ υποστήριξε ότι ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας για τους όρους του «διαζυγίου» λιγοστεύει, αλλά είναι ακόμη εφικτό μέχρι την επόμενη εβδομάδα οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συνεννόηση που θα άνοιγε το δρόμο για να ξεκινήσουν συνομιλίες για τη μελλοντική εμπορική σχέση μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back