ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Βρετανικό «χρώμα» στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Βρετανικό «χρώμα» στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2018, 17:37
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ, η οποία θεωρείται μια από τις πιο επιφανείς εκπροσώπους του Foreign Office, υποδέχθηκαν σήμερα τα Γιάννενα. Η κ. Σμιθ είχε συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Γιάννη Μήτση.

Και η βρετανική πρεσβεία στην Ελλάδα καλείται να διαχειριστεί τη μετά-Βrexit εποχή και να στείλει μηνύματα αισιοδοξίας περί μια νέας εταιρικής σχέσης. Οι επαφές με τις κατά τόπους αρχές εντάσσονται στην «εκστρατεία» διατήρησης των σχέσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, ο περιφερειάρχης και η πρέσβης συζήτησαν εκτεταμένα τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν μετά την οριστική αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με επίκεντρο τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, της εκπαίδευσης και στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Ο κ. Καχριμάνης έκανε μια εκτενή παρουσίαση των δυνατοτήτων της Ηπείρου, δίνοντας έμφαση στην περιβαλλοντική θωράκιση των παραλίων. «Θα είμαστε η μόνη Περιφέρεια της Ελλάδος, που τα παράλιά της θα καλύπτονται πλήρως με βιολογικούς καθαρισμούς, γεγονός που θα αναβαθμίσει τον τουρισμό μας», ανέφερε.

Στη συνάντηση της κ. Σμιθ με τον δήμαρχο κ. Μπέγκα, κυριάρχησε το θέμα του τουρισμού και οι επαφές με τουριστικούς πράκτορες της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ στο τραπέζι τέθηκε και η επικύρωση των καλών σχέσεων μέσω αδελφοποίησης του Δήμου Ιωαννιτών με κάποιον Δήμο της Μεγάλης Βρετανίας.

Στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, η συζήτηση με τον κ. Μήτση επικεντρώθηκε στην περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με την πρόκληση νέων επενδυτικών ευκαιριών.


* Στη φωτο, το λεωφορείο με τα βρετανικά χρώματα, παρκαρισμένο μπροστά από την κεντρική πλατεία


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back