Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή: Την Παρασκευή η συζήτηση των αρχηγών για τις παρακολουθήσεις

Εικόνα του άρθρου Βουλή: Την Παρασκευή η συζήτηση των αρχηγών για τις παρακολουθήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/08/2022, 21:23
ΕΛΛΑΔΑ

Την ερχόμενη Παρασκευή (26/8/2022) θα διεξαχθεί στην ολομέλεια της Βουλής, η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Σχετική απόφαση έλαβε σήμερα η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, επί σχετικής πρότασης που είχε υποβάλει στον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλ. Τσίπρας.

Η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής αποφάσισε, επίσης, ότι η συνεδρίαση της ολομέλειας, επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη, θα διεξαχθεί την Δευτέρα 29 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι, η απόφαση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, μετά από πρόταση της αντιπολίτευσης, απαιτεί 120 ψήφους.

Επίσης, επί του αιτήματος των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και ΚΚΕ για ακρόαση των εμπλεκομένων στην υπόθεση παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη, από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, η διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε ότι η σχετική συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας θα διεξαχθεί την άλλη εβδομάδα, με πιο πιθανές ημερομηνίες την Τετάρτη 31/8 ή ή Πέμπτη 1/9. 

Θα προηγηθεί μεθαύριο, Τετάρτη, 24 Αυγούστου, η ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ, πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη, από την κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.


Αντιδράσεις 

«Η σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων ήταν πολιτικά θλιβερή, διότι ήταν προαποφασισμένη από την κυβέρνηση, με στόχο να αποκρύψει την αλήθεια από τον ελληνικό λαό», τόνισε σε δήλωσή της η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη.

«Δεν δέχθηκε να προηγηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής θεσμών και Διαφάνειας, πριν τη διεξαγωγή της συζήτησης σε επίπεδο Πολιτικών Αρχηγών, να προσέλθουν ΕΥΠ και υπουργοί και να πουν, αυτή τη φορά, την αλήθεια. Η κυβέρνηση αποφάσισε μόνο με την πλειοψηφία του κόμματος της ΝΔ, μειοψηφώντας, όμως, καθοριστικά στη συνείδηση του κάθε Δημοκράτη» είπε η κα Λιακούλη.


Ο Θαν. Παφίλης

Σε δήλωσή του, για τον προγραμματισμό των εργασιών της Βουλής, από τη Διάσκεψη των Προέδρων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης είπε ότι «το ΚΚΕ στηρίζει τη δημιουργία εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει και την υπόθεση Ανδρουλάκη και την υπόθεση άλλων δημοσιογράφων και την υπόθεση έξι χρόνων από την παρακολούθηση των γραφείων της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Το πιο σημαντικό θεωρούμε, πέρα από τις προσπάθειες που θα κάνουμε, όπως κάνουμε πάντα, για να χυθεί άπλετο φως όσο είναι δυνατόν, είναι να αναδειχθεί το τερατώδες θεσμικό πλαίσιο που όχι μόνο δεν προστατεύει, αλλά καταργεί οποιοδήποτε απόρρητο και οποιοδήποτε τέτοιο δικαίωμα. Για αυτό τα υπόλοιπα κόμματα δεν βγάζουν άχνα, γιατί το έχουν ψηφίσει όλοι και τώρα επικεντρώνονται στο να ρίχνουν ευθύνες ο ένας στον άλλο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back