ΒΟΥΛΗ

Βουλή: Επίθεση Κασιδιάρη σε Δένδια

Εικόνα του άρθρου Βουλή: Επίθεση Κασιδιάρη σε Δένδια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2017, 17:45
ΒΟΥΛΗ

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απώθησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Νίκο Δένδια, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα ανοίκειες εκφράσεις κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών.

Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής, Μάκης Μπαλαούρας, κάλεσε τη φρουρά για να αποβάλει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Μετά το επεισόδιο, ο χρυσαυγίτης βουλευτής βγήκε από την αίθουσα φωνάζοντας χυδαίες εκφράσεις κατά του Νίκου Δένδια.

Μετά τα αιτήματα από πολλούς βουλευτές για αποβολή της Χρυσής Αυγής από τις Επιτροπές στις οποίες θα συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο και αφού ο κ. Μπαλαούρας είχε πει ότι προετοιμάζεται να προτείνει μομφή σε όλη την ΚΟ του κόμματος, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης πήρε τον λόγο και δήλωσε ότι «οι κανονισμοί φτιάχτηκαν και εφαρμόζονται για την ομαλή λειτουργία του σώματος».

«Επί του προκειμένου και με όρους πολιτικούς, η παράταξη της Χρυσής Αυγής έχει συλλογική ευθύνη γι' αυτήν τη συμπεριφορά», συμπλήρωσε και τόνισε ότι «κατόπιν αυτών είναι εντελώς απαραίτητο, πέραν της παραπομπής του κ. Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η ΚΟ της Χρυσής Αυγής να μη συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο».

Συνεχίζοντας ο κ. Βούτσης είπε πως «έδειξαν ότι είναι διατεθειμένοι διά της χειροδικίας να συμμετάσχουν σε αυτές τις διαδικασίες, άρα προληπτικά η θέση μας είναι ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το νομοσχέδιο». 

Την αποβολή όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής από το σύνολο των συνεδριάσεων των Επιτροπών και να εξεταστεί το ζήτημα για την Ολομέλεια, ζήτησε η Νέα Δημοκρατία.

Ο κοινοβουλευτικός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες που παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής, ζήτησε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

Η στάση της Βουλής θα πρέπει να είναι αμείλικτη, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.


Ο ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

Την ελπίδα το επεισόδιο να χρησιμεύσει για να γίνει αντιληπτό ότι η Δημοκρατία δεν είναι δεδομένο πολίτευμα αλλά ένα πολίτευμα για το οποίο πρέπει να μαχόμαστε καθημερινά, εξέφρασε λίγη ώρα αργότερα ο κ. Δένδιας. 

«Παρά την τεράστια προσβολή, θα ήθελα να ελπίζω ότι το εις βάρος μου επεισόδιο μπορεί να φανεί χρήσιμο στην κοινωνία», πρόσθεσε. 

Ακόμη, ανέφερε δεν προξένησε κανένα επεισόδιο, αλλά το αδίκημά του ήταν να περάσει μπροστά από τον Ηλία Κασιδιάρη. «Η ΚΟ της ΧΑ είπε ότι έχει το δικαίωμα της χειροδικίας», συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ..

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back