Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή: Ξεκίνησε η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Εικόνα του άρθρου Βουλή: Ξεκίνησε η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/01/2019, 12:28
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε στην στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνία των Πρεσπών, μετά τη θετική εισήγηση από την Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας.

Η Συμφωνία δεν απαιτεί 151 ψήφους για να εγκριθεί από την Ολομέλεια. Ωστόσο, με βάση τις εκπεφρασμένες προθέσεις ορισμένων εκ των ανεξαρτήτων βουλευτών, είναι πολύ πιθανό να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία ή τουλάχιστον να βρεθεί πολύ κοντά σε αυτή.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει καταστήσει σαφές ότι η κυβέρνηση επιθυμεί η Συμφωνία των Πρεσπών να περάσει με 151 τουλάχιστον ψήφους.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έχουν δηλώσει πως η συζήτηση θα οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δοθεί η δυνατότητα να μιλήσουν όλοι οι βουλευτές που θα εγγραφούν στον κατάλογο των ομιλητών.

Η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε θρυαλλίδα για την αλλαγή του κοινοβουλευτικού χάρτη που πλέον δεν περιλαμβάνει την Κ.Ο. του Ποταμιού. Στη συζήτηση πάντως που θα γίνει στην Ολομέλεια θα λάβει το λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης όπως και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back