ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Στους επτά οι νεκροί από την έκρηξη τρένου

Εικόνα του άρθρου Βουλγαρία: Στους επτά οι νεκροί από την έκρηξη τρένου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/12/2016, 21:45
ΚΟΣΜΟΣ

Στους επτά ανέρχεται μέχρι τώρα ο αριθμός των νεκρών, ενώ δεκάδες είναι οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν από την έκρηξη που ακολούθησε τον εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας στη Βουλγαρία, ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι τα θύματα θα αυξηθούν.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 05.37 το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό που βρίσκεται στο κέντρο της κοινότητας Χιτρίνο της βορειοανατολικής Βουλγαρίας.


Το τρένο μετέφερε 20 δεξαμενές με αέριο προπυλένιο και τέσσερις δεξαμενές με προπάνιο-βουτάνιο συνολικού βάρους 200 τόνων. Είχε προορισμό το Ρουσέ.

Ο επικεφαλής της αρχής Πολιτικής Προστασίας, Νικολάι Νικολόφ, επιβεβαίωσε ότι 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έκρηξη.

«Δεν αναζητάμε κανέναν πλέον κάτω από τα χαλάσματα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας της Βουλγαρίας, Πέταρ Μοσκόφ, ανέφερε ότι «29 (άνθρωποι) έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, εννέα εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση».

Άλλοι 23 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ελαφρύτερα, υποβλήθηκαν επίσης σε εξετάσεις, πρόσθεσε.

Οι αρχές ανέκριναν τους οδηγούς του τρένου και εκπροσώπους της διαχειρίστριας εταιρείας Bulmarket, ωστόσο τα πραγματικά αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί.

Η περιφερειακή επιθεώρηση Περιβάλλοντος διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν έχει καταγραφεί αύξηση των επιπέδων ρύπων στην ατμόσφαιρα πέραν του σύνηθες. Τα αέρια, που μεταφέρονταν στις δεξαμενές, ιδιαίτερα το διοξείδιο του άνθρακα, διασκορπίστηκαν από τον αέρα.

Η αρχή πολιτικής προστασίας προχώρησε σήμερα το απόγευμα στην απομάκρυνση και των 1000 κατοίκων του χωριού που είχαν παραμείνει εκεί μετά την μερική εκκένωση νωρίτερα το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back