Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Βουλευτές, παρατάξεις και φορείς για τη σχολική χρονιά

Εικόνα του άρθρου Βουλευτές, παρατάξεις και φορείς για τη σχολική χρονιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/09/2020, 18:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στις δηλώσεις τους για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι βουλευτές και τοπικοί φορείς, αναφέρουν μεταξύ άλλων:


Γιώργος Αμυράς, βουλευτής ΝΔ

Στο δημοτικό σχολείο Μηλιάς βρέθηκε ο κ. Αμυράς: «Μπορεί φέτος η σχολική χρονιά να διαφέρει λόγω κορωνοϊού , ωστόσο με τη βοήθεια των δασκάλων σας και την καθοδήγηση των γονιών σας όλα θα πάνε καλά. Οι γνώσεις που θα κερδίσετε στις τάξεις σας θα είναι το πολυτιμότερο εφόδιο και αγαθό για ένα πετυχημένο μέλλον» είπε μεταξύ άλλων στα παιδιά.


Μερόπη Τζούφη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


«Οι ευθύνες είναι πολλές και τα λάθη στις πολιτικές επιλογές ακόμη περισσότερα. Τμήματα υπεράριθμα, ανεπαρκείς προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, ελλείψεις στα μέσα προστασίας και καθαρισμού. Καμία προσπάθεια για αναζήτηση νέων αιθουσών και βελτίωση των υπαρχόντων υποδομών, παρά το διαθέσιμο χρόνο προετοιμασίας κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται να ανταπεξέλθει σε πρωτόγνωρες συνθήκες υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Καλείται επίσης να εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν ασφαλέστερη λειτουργία των σχολείων, με αλληλεγγύη, περίσκεψη και διάλογο».


Θωμάς Μπέγκας, Ενότητα Πολιτών

Η «Ενότητα Πολιτών» στην ανακοίνωσή της, τονίζει ότι επέλεξε, τα μέλη της να μη παραστούν σε αγιασμούς, ώστε να διευκολυνθούν τα σχολεία στην τήρηση των μέτρων.

«Θα θέλαμε να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά ότι το κλειδί για να προοδεύσουμε είναι η συνεργασία. Κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του, όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

Ειδικά τη φετινή δύσκολη και διαφορετική χρονιά, λόγω της πανδημίας, πρέπει όλοι μας, από τον πιο μικρό μαθητή μέχρι την οργανωμένη Πολιτεία, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ξεπεράσουμε με ασφάλεια τους όποιους κινδύνους. Σε αυτό σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η εφαρμογή των επιστημονικών οδηγιών που δεν επιβλήθηκαν για να περιορίσουν την ελευθερία μας, αλλά για να μας βοηθήσουν να μείνουμε ασφαλείς, ώστε σύντομα να επανέλθουμε στην κανονικότητα».


Τατιάνα Καλογιάννη, Ιωάννινα_2023

«Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου ευχόμαστε στους μαθητές, στους διδάσκοντες και στις οικογένειές τους να είναι υγιείς, να εργάζονται και να συνεργάζονται με επιδίωξη την πνευματική καλλιέργεια, την σωματική ευρωστία και την κοινωνική πρόοδο των παιδιών μας.

Ανεξαρτήτως των συνθηκών, η επιδίωξη και ο πρωτεύων στόχος θα παραμένει πάντα ίδιος: H καλλιέργεια των παιδιών μας».


Νίκος Γκόντας, Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία:

 «Καλή σχολική χρονιά σε όλους με την ευχή να είναι η πρώτη και τελευταία χρονιά που η σχολική χρονιά αρχίζει με τέτοιες αντίξοες συνθήκες».  


Δημήτρης Δημητρίου, Επιμελητήριο Ιωαννίνων

«Σήμερα και κάτω από δύσκολες συνθήκες για όλους, για μαθητές, καθηγητές και γονείς, η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη, πρέπει να είναι ο στόχος που όλοι θα πρέπει να πετύχουμε. Συγκροτημένα, με μεθοδικότητα και επιμονή θα ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο.  Εύχομαι από καρδιάς, η νέα  σχολική χρονιά  να συνεχίσει για όλους τους μαθητές να είναι ένα πραγματικό ταξίδι γνώσης το οποίο θα ικανοποιήσει κάθε προσδοκία τους και θα τους δώσει παράλληλα, τη δυνατότητα να οικοδομήσουν μια  κοινωνία αξιών  και αρχών».


Χρήστος Τσιρογιάννης, δήμαρχος Άρτας


«Τα σχολεία μας είναι έτοιμα, έχουν γίνει εργασίες βελτίωσης των υποδομών από το καλοκαίρι ήδη, οι μάσκες και τα άλλα υλικά έχουν ήδη διανεμηθεί. Όμως, ως Δήμος έχουμε φροντίσει να έχουμε και δικό μας υγειονομικό υλικό (μάσκες) προς διάθεση στους μαθητές μας, αν παραστεί ανάγκη. Όπως περάσαμε την πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης μαζί – Δήμος και Πολίτες- έτσι μαζί θα είμαστε και τώρα».


Γιάννης Λώλος, δήμαρχος Ηγουμενίτσας

«Η παιδεία παράλληλα με την ουσιαστική μάθηση και γνώση αποτελούν το κατάλληλο εφαλτήριο για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πολίτη και μιας δίκαιης κοινωνίας προόδου. Για το λόγο αυτό, η φροντίδα μας για τις λειτουργικές ανάγκες της εκπαίδευσης θα είναι συνεχής, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την απρόσκοπτη φοίτηση των μαθητών στα σχολεία του Δήμου Ηγουμενίτσας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back