ΗΠΕΙΡΟΣ

«Βολές» ΣΥΡΙΖΑ για τμήματα Άρτας-Πρέβεζας

Εικόνα του άρθρου «Βολές» ΣΥΡΙΖΑ για τμήματα Άρτας-Πρέβεζας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/08/2021, 15:53
ΗΠΕΙΡΟΣ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη και Κώστας Μπάρκας, με ανακοινώσεις τους βάλλουν κατά της υπουργού Παιδείας με αφορμή τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ειδικά αυτά που βρίσκονται στις εκλογικές τους περιφέρειες και μένουν χωρίς εισακτέους-ες, λόγω της ΕΒΕ.

Διαβάστε επίσης: Οι βάσεις στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Η κα Γεροβασίλη αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το έγκλημα είναι προμελετημένο. H κυβέρνηση της Ν.Δ. προχωρά στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, μέσω της αποψίλωσης των πανεπιστημιακών τμημάτων, εκτελώντας τα συμβόλαια για τη δημιουργία πελατείας στα κολέγια. Για τα οποία είχε πρώτα φροντίσει να εξομοιωθούν τα απολυτήριά τους με τα πτυχία των ΑΕΙ» και συμπληρώνει πως «βρισκόμαστε ξανά μπροστά στην ανάγκη να διεκδικηθούν τα αυτονόητα για την Άρτα. Και θα το πράξουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, όπως και στο παρελθόν. Διαβεβαιώνω, λοιπόν, τους συμπολίτες μου ότι αυτό δεν θα είναι το άδοξο τέλος μιας δίκαιης διεκδίκησης δεκαετιών που έγινε πραγματικότητα».

Ο κ. Μπάρκας τονίζει, σχετικά με το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα:

«Η Νέα Δημοκρατία οδηγεί περιφερειακά πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως αυτό της Πρέβεζας, σε μαρασμό, προς όφελος των ιδιωτικών σχολών, όπου εκεί δεν ισχύει καμία ελάχιστη βάση εισαγωγής» και συμπληρώνει ότι «το επόμενο βήμα για την κ. Κεραμέως και τους ομοϊδεάτες της είναι και η τυπική του κατάργηση, αφού ο χαμηλότερος αριθμός εισακτέων θα οδηγήσει σε μείωση της χρηματοδότησης και σε αναστολή σχεδίων για λειτουργία νέων τμημάτων, ή για τη δημιουργία νέων υποδομών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back