ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βιωματικά εργαστήρια μυθοπλασίας στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Εικόνα του άρθρου Βιωματικά εργαστήρια μυθοπλασίας στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2017, 16:06
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δύο αυτοτελή βιωματικά εργαστήρια αφήγησης και μυθοπλασίας για ενήλικες, με την αφηγήτρια Μαρία Μαχαίρα, διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο των δράσεών του για τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με  θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται».

Τα εργαστήρια θα γίνουν στις 17 και στις 24 Μαΐου (ώρες 16:00-20:00) και περιέχουν τις εξής ενότητες: Εισαγωγή στη τέχνη της αφήγησης: βιωματικές ιστορίες, μύθοι και παραμύθια, ο αφηγητής ζωντανεύει τις ιστορίες - Πώς αφηγούμαστε ένα παραμύθι χρησιμοποιώντας τις εικόνες. Η δύναμη της εικόνας, φαντασία και μυθοπλασία - Πώς χρησιμοποιούμε τον λόγο και το σώμα για να αφηγηθούμε και να ζωντανέψουμε μια ιστορία - Μυθοπλασία: φτιάχνω τη δική μου ιστορία, φτιάχνω τη δική μου εκδοχή.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι ελεύθερη και τα υλικά διατίθενται δωρεάν. Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Για πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Επίσης, στις 18 Μαΐου, ημέρα εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του ΠΙΟΠ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back