Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 25-02-2019, 23:07
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Εργατικοί σκοπεύουν να στηρίξουν την έκκληση για δεύτερο δημοψήφισμα, εάν το κοινοβούλιο απορρίψει το εναλλακτικό σχέδιό τους για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι η ακριβής διατύπωση και η χρονική στιγμή που θα υποβληθεί η πρόταση των Εργατικών, ανέφερε απόψε ένας εκπρόσωπος του κόμματος. Επέμεινε όμως ότι, εφόσον εγκριθεί αυτή η πρόταση, θα πρέπει να δοθεί στους ψηφοφόρους η δυνατότητα να ψηφίσουν και υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι το κόμμα δεν θα κάνει δεκτή μια πρόταση για δημοψήφισμα που θα δίνει στους Βρετανούς τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ της παραμονής και της Συμφωνίας Αποχώρησης που προτείνει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

«Δεν θα ψηφίσουμε υπέρ οποιασδήποτε πρότασης που στηρίζει τη συμφωνία της Μέι για το Brexit», τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι υπάρχει η αναγκαία πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων ώστε να περάσει η πρόταση για δεύτερο δημοψήφισμα, είπε ότι είναι δύσκολο να το κρίνει αυτή τη στιγμή, καθώς η κατάσταση είναι ευμετάβλητη.


Θα ζητήσουν αναβολή

Νωρίτερα το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News, επικαλούμενο έναν μη κατονομαζόμενο υπουργό, μετέδωσε ότι στην περίπτωση που η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δεν καταφέρει να εγκριθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων η Συμφωνία Αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τις 13 Μαρτίου, βουλευτές και υπουργοί της κυβέρνησής της θα ζητήσουν την αναβολή του Brexit, αλλά και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός διαζυγίου χωρίς συμφωνία.

Επίσης σήμερα Μέι, η οποία έχει δεσμευτεί να υποβάλει ξανά τη Συμφωνία Αποχώρησης προς ψήφιση από το κοινοβούλιο μέχρι τις 12 Μαρτίου, προειδοποίησε ότι η αναβολή του Brexit δεν είναι ο σωστός τρόπος για να επιλυθεί το αδιέξοδο.

Υπενθυμίζεται ότι η αποχώρηση από την ΕΕ έχει οριστεί για τις 29 Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

ComCom
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα