ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Βενζίνη στο 1,840 και αποκλείεται η μείωση του φόρου

Εικόνα του άρθρου Βενζίνη στο 1,840 και αποκλείεται η μείωση του φόρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/02/2022, 15:57
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με την τιμή των καυσίμων στο 1,846 πανελλαδικά και 1,840 στο νομό Ιωαννίνων, ο υπουργός Ανάπτυξης και καθ’ ύλην αρμόδιος Άδωνης Γεωργιάδης, απέκλεισε τη μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις Έξι» είπε:

«Δυνατότητα για να μειώνουμε όλα τα έσοδα του κράτους δεν έχουμε. Δεν θα στείλουμε την οικονομία στα βράχια (...) Ό,τι μέτρο θα λάβουμε θα είναι νοικοκυρεμένο και εντός προϋπολογισμού (...) Δεν παίζουμε με την οικονομικά, το ζήσαμε στο παρελθόν, δεν θα το ξαναζήσουμε».

Είπε επίσης ότι «δεν είναι δυνατόν να αποφύγουμε τελείως τον πληθωρισμό στην Ελλάδα (...) Πρέπει οπωσδήποτε η κυβέρνηση τους διαθέσιμους πόρους που έχει να τους διαθέσει με έναν κοινωνικά δίκαιο τρόπο».

Κάπως έτσι ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθεί κάπως η τιμή της αμόλυβδης και την κυβερνητική (και υπουργική του) αδυναμία να πετύχει κάτι τέτοιο.

Βέβαια, το 2019 ο κ. Γεωργιάδης εξέταζε τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, λέγοντας ότι «Όπως το κάναμε την πρώτη φορά, με μέθοδο, και μειώσαμε τον ΦΠΑ και αυξήσαμε τα έσοδα, έτσι θα το κάνουμε και τώρα».

Τελικά, δεν θα το κάνουν…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back