Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Βασιλιάς Ληρ» σε φλαμένκο εκδοχή, στο Μονοδένδρι

Εικόνα του άρθρου «Βασιλιάς Ληρ» σε φλαμένκο εκδοχή, στο Μονοδένδρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/07/2024, 23:33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο πλαίσιο του νέου φεστιβάλ «Vikos Festival» που θα γίνει στο Μονοδένδρι, στο υπαίθριο θέατρο «Άγγελος Κίτσος», στις 29 Ιουλίου, στις 21:00, ανεβαίνει το θεατρικό έργο «Βασιλιάς Ληρ» του William Shakespeare σε χοροθεατρική flamenco εκδοχή.

Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Σταύρος Λίτινας.

Παίζουν: Σταύρος Λίτινας, Ηλέκτρα Χρυσάνθου, Φανή Δεμέστιχα, Ναταλία Περιβολάρη, Ιρένε Τζιαρντίνα, Τζέσικα Καϊμπαλή, Μαρία Μανδραγού. Στο τραγούδι η Δανάη Κατσαμένη και στο πιάνο η Αλίνα Αναστασιάδη.

Η υπόθεση του έργου: Ο Ληρ, βασιλιάς της Βρετάνης, σε προχωρημένη ηλικία αποφασίζει να διαιρέσει και να παραχωρήσει το βασίλειό του στις τρεις κόρες του, ζητώντας ως αντάλλαγμα να δηλώσουν δημόσια το μέγεθος της αγάπης τους για αυτόν. 

Ενθουσιασμένος από τις υπερβολικές κολακείες των δύο μεγαλύτερων θυγατέρων τους, αλλά οργισμένος από την αδράνεια της αγαπημένης του τρίτης, διαιρεί το βασίλειο του στα δυο, αποκληρώνοντας και εξορίζοντας τη μικρότερη θυγατέρα του και εκδιώκοντας τον πιστό του φίλο που την υποστηρίζει. Χωρίς βασιλική εξουσία, εξακολουθώντας όμως να συμπεριφέρεται με αυταρχισμό, συναντά τις ευνοημένες κόρες του και βιώνει την αχαριστία και την αλαζονεία τους.

Διάρκεια παράστασης: 1.15’ χωρίς διάλειμμα. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back