Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

Βασικό, αγαπητέ Γουώτσον…

Εικόνα του άρθρου Βασικό, αγαπητέ Γουώτσον…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/11/2017, 15:17
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκινάει από αύριο στο Καμπέρειο η διασκευή της ιστορίας του Σέρλοκ Χολμς «Το γαλάζιο ρουμπίνι», από την παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Η σκηνή του Καμπερείου Θεάτρου, μεταμορφώνεται σε βικτωριανό Λονδίνο, στη θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου στην πρωτότυπη ιστορία του σερ Άθρουρ Κόναν Ντόιλ «The blue carbuncle». Η συγκεκριμένη, έγινε η βάση και για την παλιότερη σειρά κινουμένων σχεδίων «Sherlock Hound». Η διασκευή της Θεοδότου εξασκεί την παρατηρητικότητα και τη μνήμη των παιδιών, αλλά και καλλιεργεί μέσα τους την αίσθηση της φιλίας και της δικαιοσύνης ωθώντας τους να εξετάσουν τις διαφορετικές «όψεις» της αλήθειας που παρουσιάζονται από τα πρόσωπα της ιστορίας. Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι οι εξής: Σκηνοθεσία - Φωτισμοί: Παντελής Παπαδόπουλος, σκηνικά-κοστούμια: Μαντώ Ψυχουντάκη, μουσική: Νίκος Τσέκος, χορογραφίες: Ανθή Βικελή, μουσική διδασκαλία: Ειρήνη Δόβα.

Παίζουν οι Θοδωρής Γκόγκος, Ζωή Ιωαννίδη, Μαρία Κατσουλίδη, Θανάσης Μιχαηλίδης, Στέλιος Νίνης, Βασίλης Σιάφης, Αριστοτέλης Σπυρόπουλος.

Προγραμματισμός παραστάσεων για τα σχολεία - πληροφορίες: 26513-61404.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back